ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Οι καλύτερες στάσεις στο σεξ αν έχετε πόνους στη μέση

Μην αφήσετε τον πόνο στη μέση να μπει εμπόδιο σε μια υγιή σεξουαλική ζωή...

Οι καλύτερες στάσεις στο σεξ αν έχετε πόνους στη μέση

Ο πόνος στη μέση είναι ένα από τα συχνότερα ορθοπαιδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ενήλικες, ιδιαίτερα όσοι κάνουν καθιστική δουλειά και δεν έχουν στη διάθεσή τους αρκετό χρόνο για γυμναστική. Ο πόνος γίνεται συχνά εμπόδιο σε μια ομαλή καθημερινότητα, όπως η συμμετοχή σε αγαπημένα χόμπι ή ακόμη και στο σεξ.

Αναφορικά με το σεξ, τη λύση ευτυχώς βρήκαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γουότερλου στο Οντάριο του Καναδά, οι οποίοι μελέτησαν την κίνηση της σπονδυλικής στήλης κατά τη σεξουαλική επαφή ώστε να διαπιστώσουν σε ποιες στάσεις καταπονείται λιγότερο η μέση.

bigstock Young Love Couple In Bed 203988448

Τι ισχύει για τους άντρες

Αντίθετα με τις οδηγίες αρκετών ειδικών, η καλύτερη στάση δεν είναι το λεγόμενο «spooning», όταν δηλαδή το ζευγάρι βρίσκεται ξαπλωμένο και ο άνδρας αγκαλιάζει τη γυναίκα από πίσω.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών, είναι καλύτερο ο άνδρας να στηρίζεται στα γόνατα και η πλάτη του να βρίσκεται σε ευθεία (η λεγόμενη στάση doggy-style). Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Spine αναφέρει πως η συγκεκριμένη στάση είναι ιδανική για τους άντρες που παρουσιάζουν μειωμένη ευελιξία στη μέση, δηλαδή δυσκολεύονται να σκύψουν στην προσπάθεια να ακουμπήσουν τα δάχτυλα των ποδιών τους ή πονούν όταν κάθονται για πολλές ώρες.

Στην περίπτωση αυτή, συνιστάται ο άντρας να χρησιμοποιεί περισσότερο τους γοφούς του και όχι τη μέση του για να διευκολύνει την κίνηση κατά τη διάρκεια του σεξ.

Η επικεφαλής της μελέτης Natalie Sidorkewicz τονίζει ότι η στάση που θα πρέπει να επιλέγει το ζευγάρι στο σεξ εξαρτάται από τον τύπο της οσφυαλγίας που αντιμετωπίζει ο άντρας ή την ένταση του πόνου.

bigstock Young Love Couple In Bed 203988409

Τι ισχύει για τις γυναίκες

Οι καλύτερες στάσεις στο σεξ για τις γυναίκες με πόνους στη μέση είναι το doggy-style και η παραδοσιακή «ιεραποστολική» στάση (όταν η γυναίκα ξαπλώνει ανάσκελα με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά), ανάλογα με τον τύπο οσφυαλγίας που αντιμετωπίζει, αναφέρει η σχετική μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό European Spine Journal.

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν ισχυρούς πόνους λόγω έκτασης της μέσης (κάμψη προς τα πίσω) θα πρέπει να προτιμούν την ιεραποστολική στάση, ενώ μπορούν να χρησιμοποιούν ένα μαξιλάρι για καλύτερη υποστήριξη, ώστε να παραμένει η σπονδυλική στήλη σε ευθεία. Αντιθέτως, για όσες γυναίκες πονούν περισσότερο λόγω κάμψης της μέσης προς τα εμπρός, οι ειδικοί συνιστούν τη στάση με υποστήριξη στα χέρια και τα γόνατα (doggy-style).

Ακολουθήστε τις συμβουλές των ειδικών λοιπόν και απολαύστε το σεξ χωρίς να σας ανησυχεί ο πόνος στη μέση!

Διαβάστε επίσης:

Πέντε καλοί λόγοι να προτιμήσεις το πρωινό σεξ

Το καλύτερο γιατρικό για το «μπούκωμα» είναι… ο οργασμός

Μυστικό μακροζωίας το σεξ – Δείτε ποια είναι η συνιστώμενη συχνότητα