ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Κρατήστε το πάθος ζωντανό στη σχέση

Στην αρχή κάθεσχέσης, ο ενθουσιασμός είναι κάτι δεδομένο. Το μυστικό για κάθε ευτυχισμένοζευγάρι είναι να παραμένει η σπίθα ζωντανή.
Κρατήστε το πάθος ζωντανό στη σχέση

Στην αρχή κάθεσχέσης, ο ενθουσιασμός είναι κάτι δεδομένο. Το μυστικό για κάθε ευτυχισμένοζευγάρι είναι να παραμένει η σπίθα ζωντανή.








Σε πρόσφατημελέτη που δημοσιεύεται στα Αρχεία Σεξουαλικής Συμπεριφοράς, οι ερευνητές πήρανσυνέντευξη από γυναίκες που βρίσκονταν για καιρό σε σχέση και διαπίστωσαν ότιόσες αισθάνονται ακόμη έλξη για το σύντροφό τους είναι πιο ικανοποιημένες με τησεξουαλική τους ζωή και τη σχέση τους γενικότερα.







Επίσης, όσεςδήλωσαν πως ένιωθαν ακόμη μεγαλύτερη έλξη προς το σύντροφό τους σε σχέση με τοπαρελθόν ήταν και πιο ευχαριστημένες από την ερωτική τους ζωή.







«Όταναισθανόμαστε έλξη για ένα άτομο, είτε σωματική είτε συναισθηματική, τα θετικάσυναισθήματα μεταφέρονται γενικότερα στη σχέση», δηλώνει η Kristen Mark,ερευνήτρια σε θέματα σεξ και σχέσεων και επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιοτου Κεντάκι. Η Mark ήταν μία από τους συντάκτες της σχετικής έρευνας.







Για να κρατήσουμελοιπόν το πάθος στη σχέση, οι ειδικοί μας συμβουλεύουν τα εξής:







- Μοιραστείτεκάτι που αγαπάτε





«Είναι πιο εύκολονα αισθανθούμε ερωτική έλξη για ένα άτομο που μοιράζεται μαζί μας μια ευχάριστηενασχόληση», δηλώνει η Emily Morse, σύμβουλος σε θέματα σεξ και σχέσεων καιπαρουσιάστρια σχετικής εκπομπής.







- Σχεδιάστε ναπάτε διακοπές





Δε χρειάζεται ναπάτε ταξίδι στο Παρίσι, μια εκδρομή λίγων ημερών αρκεί. «Συνηθίζουμε να κάνουμεσεξ συνέχεια στο ίδιο μέρος και η αλλαγή του τοπίου βοηθά να δούμε το σύντροφό μαςμε άλλα μάτια», εξηγεί η Morse. «Πρέπει να ξεφεύγουμε από το στρες της καθημερινότηταςκαι τη ρουτίνα.»







- Εστιάστε σταθετικά



Σκεφτείτε όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα πουλέγατε στους φίλους σας για το σύντροφό σας στην αρχή της σχέσης. Μπορεί οενθουσιασμός να έχει καταλαγιάσει, όμως με τον καιρό υπάρχει ένα ισχυρότεροδέσιμο σε κάθε ζευγάρι. Πάντα υπάρχει κάτι που μας εμπνέει στο σύντροφό μας καιδεν πρέπει να ξεχνάμε να το δείχνουμε.