ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η πιο περίεργη αιτία που δεν έχετε... σχέση!

Κουραστήκατε να ξυπνάτε μόνοι στο κρεβάτι; Αποδεικνύεται ότι μία από τις αιτίες που δεν έχετε κάποιον ερωτικό σύντροφο στη ζωή σας ίσως εντοπίζεται στις ώρες που πάτε για ύπνο
Η πιο περίεργη αιτία που δεν έχετε... σχέση!

Κουραστήκατε να ξυπνάτε μόνοι στο κρεβάτι; Αποδεικνύεται ότι μία από τις αιτίες που δεν έχετε κάποιον ερωτικό σύντροφο στη ζωή σας ίσως εντοπίζεται στις ώρες που πάτε για ύπνο και ξυπνάτε!

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο του Σικάγο και ανακοινώθηκε στην επιθεώρηση της Evolutionary Psychology, το 38% των αντρών και το 37% που ξενυχτάνε τα βράδια και αργούν να πέσουν για ύπνο, δεν έχουν σταθερή ερωτική σχέση ή βρίσκονται σε σχέση για διάστημα μικρότερο των έξι μηνών.

Την ίδια στιγμή μόλις το 24% των αντρών και το 20% των γυναικών που κοιμούνται και ξυπνούν νωρίς, βρίσκονταν σε αντίστοιχη ερωτική κατάσταση.

Το αποτέλεσμα της έρευνας δεν σημαίνει φυσικά ότι πρέπει να αλλάξατε τις συνήθειές σας στον ύπνο, προκειμένου να βρείτε ερωτικό σύντροφο, αλλά ίσως οι ώρες που κοιμάστε να σας κάνουν ευέξαπτους και κακοδιάθετους και άρα λιγότερο αρεστούς σε υποψήφιους συντρόφους.

Στην έρευνα συμμετείχαν 501 φοιτητές στο τελευταίο έτος σπουδών τους (348 άντρες, 153 γυναίκες). Οι φοιτητές πήραν μέρος σε ένα παιχνίδι όπου τους ζητούσαν να πάρουν κάποια ρίσκα.

Πριν από το παιχνίδι, αλλά και μετά από αυτό, ο κάθε φοιτητής έδωσε δείγμα σιέλου, στο οποίο οι ειδικοί μέτρησαν τα ορμονικά επίπεδα του καθενός. Από τους φοιτητές ζητήθηκε επίσης να απαντήσουν σχετικά με την προδιάθεσή τους να παίρνουν ρίσκα, με την ερωτική τους κατάσταση, με τον αριθμό ερωτικών συντρόφων που είχαν στο παρελθόν και με την συνολική κατάσταση της υγείας τους.

Διαβάστε επίσης:

Τι να προσέξετε αν ψάχνετε σύντροφο μέσα από το facebook


Δείτε τι αποκαλύπτει για τη σχέση σας ένα απλό… χασμουρητό!
Οι 8 λόγοι που οι γυναίκες λένε σ’ αγαπώ χωρίς να το εννοούν
Ποιους άνδρες προτιμούν οι γυναίκες για μια εφήμερη σχέση
Το Facebook προβλέπει αν η σχέση θα αντέξει στο χρόνο