ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έμπολα: Στους 4.877 νεκρούς ο τελευταίος απολογισμός

Σε 4.877 ανθρώπους, κυρίως σε Γουινέα, Σιέρα Λεόνε και Λιβερία έχει κοστίσει τη ζωή η επιδημία του ιού Έμπολα, σύμφωνα και με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος καλύπτει έως και την 19η Οκτωβρίου και δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

Έμπολα: Στους 4.877 νεκρούς ο τελευταίος απολογισμός

Συνολικά ο ΠΟΥ έχει καταγράψει 9.936 κρούσματα, που είναι θανατηφόρα σε ποσοστό 70%, σε επτά χώρες.

Μετά τη δημοσίευση του προηγούμενου απολογισμού, στις 17 Οκτωβρίου, στη Σενεγάλη και στη Νιγηρία κηρύχθηκε επίσημα το τέλος της ασθένειας.

Όπως είναι γνωστό, εκτός από τις τρεις χώρες της Αφρικής, οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο, κρούσματα έχουν επίσης σημειωθεί στις ΗΠΑ και την Ισπανία.

Η επιδημία του ιού που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό πλήττει όλες τις περιφέρειες της Σιέρα Λεόνε, ανέφερε ο ΠΟΥ, ενώ στη Λιβερία σε όλες τις περιφέρειες εκτός από μία έχουν καταγραφεί κρούσματα.

Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες υγείας συνεχίζουν να πληρώνουν ιδιαίτερα βαρύ τίμημα στην επιδημία αυτή, με τον ΠΟΥ να έχει καταγράψει 433 κρούσματα στις τάξεις τους, εκ των οποίων 244 θανατηφόρα.

Στη Λιβερία, την πλέον πληγείσα χώρα, έχουν καταγραφεί 4.665 κρούσματα, εκ των οποίων 2.705 θανατηφόρα.

Στη Σιέρα Λεόνε ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξηθεί στα 3.706 κρούσματα, περιλαμβανομένων 1.259 θανατηφόρων, ενώ στη Γουινέα, όπου ξέσπασε η επιδημία τον περασμένο Δεκέμβριο, έχουν καταγραφεί 1.540 κρούσματα, εκ των οποίων 904 ήταν θανατηφόρα.

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον Έμπολα