ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σάμος: Έκαναν τους πεθαμένους διαμαρτυρόμενοι για την Yγεία

Έναν πρωτότυπο τρόπο αντίδρασης στη διαρκή υποβάθμιση της υγείας για τους 33.000 κατοίκους της ακριτικής Σάμου σκέφτηκαν ευαισθητοποιημένοι πολίτες του νησιού, οι οποίοι υποδύθηκαν τους νεκρούς, αιμόφυρτους και εγκαταλειμμένους στην άσφαλτο που μάταια περιμένουν ασθενοφόρο να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Σάμος: Έκαναν τους πεθαμένους διαμαρτυρόμενοι για την Yγεία

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την ελλιπή στελέχωση του ΕΚΑΒ στο νησί τους και χαρακτηρίζουν «θεατρική» την παραίτηση του διοικητή.

Δέκα ημέρες μετά τον θάνατο ενός 34χρονου κατοίκου του νησιού, πατέρα τεσσάρων παιδιών, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο περιμένοντας μάταια το ασθενοφόρο, οι πολίτες αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, βρίσκοντας αυτόν τον ευφυή τρόπο διαμαρτυρίας.

«Ο χαμός ενός συνανθρώπου μας αντιμετωπίστηκε με τους γνωστούς πολιτικάντικους όρους... Υποσχέσεις, συναντήσεις, αοριστολογίες... Οι πολίτες της Σάμου δεν είμαστε μόνο σοκαρισμένοι.... Δεν νιώθουμε απλά απελπισμένοι... Νιώθουμε αηδία για τους ανεύθυνους υπεύθυνους καρεκλοκένταυρους της Αθήνας που μας βλέπουν μόνο σαν νούμερα στατιστικών» επισημαίνουν.

Τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί αρκετοί θάνατοι λόγω της αναμονής του μοναδικού στελεχωμένου με πλήρωμα του ΕΚΑΒ ασθενοφόρου που υπάρχει στο νησί.

Διαβάστε επίσης:

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ - αφορμή το τραγικό συμβάν στην Σάμο

Ο Μάκης Βορίδης δεν αποδέχεται την παραίτηση του προέδρου του ΕΚΑΒ

ΕΚΑΒ: Η αφορμή της παραίτησης (που δεν έγινε τελικά αποδεκτή) ευκαιρία για σοβαρές παρεμβάσεις πριν να είναι αργά