ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βίντεο: Οι 10 πιο αηδιαστικές θεραπείες που σώζουν ζωές

Μερικές φορές δεν αρκεί να πάρουμε ένα χάπι ή να υποβληθούμε σε χειρουργείο για να προστατεύσουμε την υγεία μας...

Βίντεο: Οι 10 πιο αηδιαστικές θεραπείες που σώζουν ζωές

Παρά τα άλματα που πραγματοποιούνται στην επιστήμη της Ιατρικής, οι λύσεις που επιλέγουν οι ειδικοί δεν είναι πάντοτε ανώδυνες –ούτε και ευχάριστες.

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε τις 10 πιο αλλόκοτες θεραπείες που έχουν εφαρμοστεί ανά τον κόσμο.

{youtube}6CVlPHtaouM{/youtube}

10. Smoothie βατράχου: Οι Περουβιανοί πίνουν ρόφημα από πολτοποιημένο βάτραχο και βότανα για να αντιμετωπίσουν το άσθμα και προβλήματα γονιμότητας. Αν και δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά, το πίνουν επίσης για την πεσμένη λίμπιντο.

9. Επέμβαση μέσω φυσικής οπής: Όργανα από την περιοχή της κοιλιάς αφαιρούνται μέσω του στόματος ή του κόλπου. Κατά την πρώτη επέμβαση μέσω φυσικής οπής, η χοληδόχος κύστη ασθενούς αφαιρέθηκε μέσω του στόματος ώστε να αποφευχθούν οι τομές στο σώμα.

8. Βδέλλες: Οι βδέλλες απομακρύνουν το συσσωρευμένο αίμα από φραγμένες φλέβες. Χρησιμοποιούνται επίσης για την ταχύτερη επούλωση σε περίπτωση μεταμόσχευσης δέρματος, καθώς απομακρύνουν το αίμα που συσσωρεύεται κάτω από το μόσχευμα.

7. Θεραπεία με σκουλήκια στο δέρμα: Προνύμφες τοποθετούνται επάνω σε πληγές ώστε να απομακρύνουν το μολυσμένο δέρμα και να καταπολεμήσουν τη φλεγμονή. Οι προνύμφες τρώνε μόνο το νεκρό ιστό, αφήνοντας τον υγιή ιστό ανέπαφο, επιταχύνοντας με τον τρόπο αυτό τη διαδικασία επούλωσης.

6. Ούρα από έγκυο άλογο: Τα ούρα ενός αλόγου που εγκυμονεί παράγουν συζευγμένα οιστρογόνα, τα οποία χρησιμοποιούνται ως θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης. Το 2002, 9 εκατομμύρια γυναίκες χρησιμοποίησαν κρέμα με συζευγμένα οιστρογόνα, μέχρι που διαπιστώθηκαν σοβαρές επιπλοκές, όπως εμφράγματα.

5. Μητρικό γάλα: Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ένα συστατικό στο μητρικό γάλα μπορεί και καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα. Ένας ασθενής έφτασε στο σημείο να πίνει το γάλα της κόρης του με την ελπίδα ότι οι όγκοι του θα συρρικνωθούν. Η δοκιμή δεν οδήγησε σε πάγια συμπεράσματα.

4. Κατάποση ζωντανού ψαριού: Η πρακτική εφαρμόζεται στη Νότια Ινδία. Άτομα που πάσχουν από άσθμα καταπίνουν ένα ζωντανό ψάρι μήκους 5 εκατοστών, το οποίο καλύπτεται από μια πάστα φτιαγμένη από βότανα. Η οικογένεια που δίνει τα ψάρια στους ασθενείς ισχυρίζεται ότι το γιατροσόφι καθαρίζει το λαιμό. Χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται την οικογένεια κάθε χρόνο για να λάβουν την παράξενη θεραπεία.

3. Θεραπεία με σκουλήκια στο έντερο: Οι ασθενείς καταπίνουν παρασιτικά σκουλήκια ή τα σκουλήκια τοποθετούνται επάνω σε πληγές και εισχωρούν μέσα στο δέμα με στόχο την αντιμετώπιση των νοσημάτων του εντέρου και της Αμυοτροφικής Πλάγιας Σκλήρυνσης (ALS). Τα σκουλήκια ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο έχει εξασθενήσει λόγω των συνθηκών υπερβολικής καθαριότητας που επικρατούν στη σύγχρονη κοινωνία.

2. Εμφύτευμα δοντιού στο μάτι: Το δόντι αφαιρείται από τον ασθενή και εμφυτεύεται στο μάτι του για να αποκατασταθεί η όραση. Προσθετικός φακός τοποθετείται σε μια τρύπα που γίνεται στο δόντι. Στη συνέχεια, εμφυτεύεται στο μάτι ώστε να αποκατασταθούν τραύματα στον κερατοειδή χιτώνα.

1. Μεταμόσχευση κοπράνων: Τα κόπρανα δωρητή εμφυτεύονται σε ασθενείς που πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια ή νόσο του Crohn. Τα κόπρανα βοηθούν να αναπληρωθούν μικροοργανισμοί που λείπουν από το γαστρεντερικό του ασθενούς. Η πρακτική εφαρμόζεται από τον 4ο αιώνα στην Κίνα.

Διαβάστε επίσης:

Νεαρή εκδήλωσε το Σύνδρομο του Σοφού μετά από χτύπημα στο κεφάλι!
Γνωρίστε την πραγματική Ωραία Κοιμωμένη
17χρονη νόμιζε επί τρία χρόνια πως είναι νεκρή!