ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εφαρμογή: Δείτε πόσες θερμίδες θα κάψετε με το σκούπισμα, το σφουγγάρισμα και τις άλλες δουλειές του σπιτιού!

Αν δεν έχετε χρόνο για κάποιο άθλημα ή για να πάτε γυμναστήριο, μπορείτε να... ξεφορτωθείτε μερικές περιττές θερμίδες με τις δουλειές του σπιτιού!

Εφαρμογή: Δείτε πόσες θερμίδες θα κάψετε με το σκούπισμα, το σφουγγάρισμα και τις άλλες δουλειές του σπιτιού!

Μπορεί το σκούπισμα και το πλύσιμο των πιάτων να μην θεωρούνται ακριβώς γυμναστική, όμως σίγουρα καταναλώνετε ενέργεια για να ολοκληρώσετε τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Μια έξυπνη εφαρμογή που σχεδιάστηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πληροφόρησης για τα Τρόφιμα σας επιτρέπει να υπολογίσετε πόσες θερμίδες θα κάψετε με καθεμιά από τις δουλειές που κάνετε για να φροντίσετε το νοικοκυριό σας. Με λίγα λόγια, καθαρό σπίτι και αδυνάτισμα ταυτόχρονα!

Ο υπολογιστής θερμίδων βασίζεται σε ένα προσωπικό προφίλ που περιλαμβάνει την ηλικία, το φύλο, το Δείκτη Μάζας Σώματος και άλλες βασικές ατομικές πληροφορίες.

Ενδεικτικά, για μια γυναίκα 30 ετών με φυσιολογικό Δείκτη Μάζας Σώματος (23,5) και χαμηλή σωματική δραστηριότητα:

- Βαρύ καθάρισμα (αυτοκινήτου, γκαράζ) για 30 λεπτά: 99 θερμίδες

- Καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα για 30 λεπτά: 109 θερμίδες

- Καθάρισμα χαλιών/πατωμάτων για 30 λεπτά: 99 θερμίδες

- Μαγείρεμα, προετοιμασία, σερβίρισμα φαγητού για 60 λεπτά: 78 θερμίδες

- Πλύσιμο πιάτων για 20 λεπτά: 52 θερμίδες

- Σιδέρωμα για 45 λεπτά: 107 θερμίδες

Αθροιστικά, εάν κάνετε μέσα σε μία ημέρα όλες αυτές τις δουλειές θα κάψετε περισσότερες από 500 θερμίδες! Μπορείτε λοιπόν αμέσως μετά να απολαύσετε χωρίς τύψεις ένα παγωτό για να επιβραβεύσετε τον εαυτό σας για τον κόπο που κάνατε!

Υπολογίστε πόση ενέργεια καταναλώνετε βάσει της ηλικίας, του φύλου και του Δείκτη Μάζας Σώματός σας αλλά και βάσει του χρόνου που εσείς αφιερώνετε σε καθεμιά από τις δραστηριότητες που κάνετε στο σπίτι.

Αρχικά θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα προσωπικό προφίλ, βάσει του οποίου θα υπολογιστεί πόσες θερμίδες χρειάζεται να λαμβάνετε καθημερινά μέσω της διατροφής σας.

Πατήστε επάνω στην εικόνα για να φτιάξετε το προσωπικό σας προφίλ. Στη συνέχεια αποθηκεύστε το προφίλ σας και μεταβείτε στην ενότητα «υπολογισμός καταναλισκόμενων θερμίδων».

profil 2

Επιλέξτε τις δραστηριότητες που σας ενδιαφέρουν από την κατηγορία «οικιακές και καθημερινές δραστηριότητες» για να δείτε πόσες θερμίδες αντιστοιχούν σε κάθε δραστηριότητα!

Διαβάστε επίσης:

Οκτώ μυστικά για να καίτε περισσότερες θερμίδες κάθε μέρα

Δίαιτα: 8 λάθη που «φρενάρουν» το μεταβολισμό

Ο απόλυτος οδηγός καύσης του λίπους

Βρείτε τι είδος λίπους έχετε στο σώμα σας