ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείξε μου πώς κουμπώνεις το σουτιέν σου, να σου πω τι τύπος γυναίκας είσαι!

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, αυτή η κίνηση που τόσο μηχανικά κάνουν όλες οι γυναίκες μπορεί να αποκαλύψει στοιχεία της προσωπικότητάς της!

Δείξε μου πώς κουμπώνεις το σουτιέν σου, να σου πω τι τύπος γυναίκας είσαι!

Σύμφωνα με την Πάτι Γουντ, ειδικό στη γλώσσα του σώματος και στην ανθρώπινη συμπεριφορά εν γένει, οι γυναίκες συνηθίζουν να κουμπώνουν το σουτιέν τους με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους, καθένας από τους οποίους φανερώνει στοιχεία για το χαρακτήρα της.

«Υπάρχουν τέσσερις διακριτοί τύποι προσωπικότητας: ο οδηγός, ο επιβλητικός, ο υποστηρικτής και ο προσεκτικός διορθωτής, καθένας από τους οποίους έχει το δικό του μοναδικό τρόπο να εκτελεί ακόμη και τις πιο ασήμαντες εργασίες», δηλώνει η ειδικός, συμπληρώνοντας πως «ό,τι κάνουμε και το πώς το κάνουμε συνδυάζεται για να πει μια ιστορία για εμάς και δεν υπάρχει λόγος τα εσώρουχά μας να μην αποτελούν μέρος αυτής της ιστορίας».

Σύμφωνα με έρευνες της Γουντ για το πώς τα υπάρχοντά μας και η γκαρνταρόμπα μας αντανακλούν την προσωπικότητά μας, απλές καθημερινές δραστηριότητες όπως το κούμπωμα του σουτιέν φανερώνουν σε ποιον τύπο προσωπικότητας ανήκουμε.

Το έργο της Γουντ βασίζεται στη θεωρία DISC του Αμερικανού ψυχολόγου Γουίλιαμ Μόλτον Μάρστον, η οποία εστιάζει σε τέσσερα μεμονωμένα γνωρίσματα της συμπεριφοράς: στην κυριαρχία, το κίνητρο, την υποταγή και τη συμμόρφωση.

Ποιοι είναι λοιπόν οι τέσσερις τύποι γυναικών, ανάλογα με τον τρόπο που επιλέγουν να φορούν το σουτιέν τους;

1. Η υποστηρίκτρια

Κουμπώνει το σουτιέν της στην πλάτη αφού το φορέσει. Οι γυναίκες που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία έχουν την τάση να ακολουθούν τις παραδόσεις και ακολουθούν πιστά ό,τι τους έχουν διδάξει. Δεν τους αρέσουν οι αλλαγές, είναι άτομα φιλικά, συμπονετικά και πάντα πρόθυμα να βοηθήσουν τους άλλους.

2. Η επιβλητική

Κουμπώνει το σουτιέν της μπροστά και μετά το γυρίζει για να το φορέσει. Οι γυναίκες αυτής της κατηγορίας είναι χαρισματικές και θέλουν συνεχώς να μαθαίνουν καινούργια πράγματα, έχουν όμως την τάση να βαριούνται εύκολα. Όσον αφορά τα σουτιέν, προτιμούν τα έντονα χρώματα και τις φανταχτερές λεπτομέρειες που τις κάνουν να νιώθουν ξεχωριστές.

3. Η οδηγός

Φορά σουτιέν που κουμπώνει μπροστά. Οι γυναίκες-οδηγοί δεν έχουν χρόνο για χάσιμο. Τις φοβίζει η απώλεια ελέγχου, γι' αυτό και θέλουν να κυριαρχούν σε κάθε πτυχή της ζωής τους. Υψηλές αξίες για αυτές είναι η ταχύτητα, η αποτελεσματικότητα και η ποιότητα. Προτιμούν τα επώνυμα σουτιέν που αντέχουν στο χρόνο.

4. Η προσεκτική διορθώτρια

Φορά το σουτιέν σαν μπλούζα, καθώς πρώτα το κουμπώνει και μετά το περνά πάνω από το κεφάλι της. Οι διορθώτριες είναι πολύ προσεκτικές και θέλουν να κάνουν τα πάντα σωστά εξ αρχής. Είναι γυναίκες επιμελείς και αναλυτικές από τη φύση τους. Όταν πρόκειται να αγοράσουν σουτιέν, ξέρουν καλά τι νούμερο χρειάζονται και έχουν λάβει υπ' όψιν την γνώμη των ειδικών.

Διαβάστε επίσης:

Οι 5 χρυσοί κανόνες της επιλογής σουτιέν
Κάθε πότε να πλένετε τα σουτιέν σας
Πόνοι στη μέση και καούρα λόγω... σουτιέν;