ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσλήψεις με προτεραιότητα στην Υγεία

Δύο χιλιάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε φορείς του Δημοσίου με προτεραιότητα στην Υγεία, προγραμματίζει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μέχρι το τέλος του χρόνου.

Προσλήψεις με προτεραιότητα στην Υγεία

Εκτός από την προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την κάλυψη 912 οργανικών θέσεων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, το υπουργείο σχεδιάζει μία ακόμη προκήρυξη μέσω της οποίας θα απορροφηθούν οι περίπου 1.100 επιτυχόντες – μη διορισθέντες του πανελλήνιου διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1998, που βρίσκονται σε εκκρεμότητα εδώ και 17 χρόνια.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, η Ανεξάρτητη Αρχή θα απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στους αδιόριστους των διαγωνισμών του 1998 και του 2009, προκειμένου να διαπιστώσει πόσοι εξ αυτών είναι ακόμη διαθέσιμοι και σε ποιες ειδικότητες. Ακολούθως, θα καταρτιστούν μια λίστα με τους υποψηφίους ανά ειδικότητα και ένας πίνακας ανά υπηρεσία με τις θέσεις που πρέπει να καλυφθούν.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους (ηλεκτρονικά) επιλέγοντας τον φορέα της προτίμησής τους, προκειμένου να διοριστούν άμεσα.

Οι φορείς που δεν θα καλύψουν τις ανάγκες τους με τις ειδικότητες των παλαιών διοριστέων θα μπορούν να προσλάβουν εξειδικευμένο προσωπικό μέσω διαγωνισμού που θα διενεργήσει το ΑΣΕΠ.

Διαβάστε επίσης:
Δρομολογούνται όλες οι εκκρεμότητες στην υγεία - Από προσλήψεις μέχρι χρηματοδότηση & ΚΥΑ για ανασφάλιστους