ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την ανάσταση των νεκρών θα επιχειρήσει αμερικανική εταιρία Βιοτεχνολογίας

Η αμερικανική εταιρία Βιοτεχνολογίας Bioquark Inc ανακοίνωσε ότι θα αξιοποιήσει τα βλαστοκύτταρα και τεχνικές λέιζερ ώστε να επαναφέρει στη ζωή εγκεφαλικά νεκρούς ασθενείς.

Την ανάσταση των νεκρών θα επιχειρήσει αμερικανική εταιρία Βιοτεχνολογίας

Η εταιρία έχει ήδη λάβει σχετική άδεια ώστε να ξεκινήσει δοκιμές σε 20 εγκεφαλικά νεκρούς ασθενείς και εκτιμάται ότι τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα σε διάστημα δύο έως τριών μηνών.

Όταν οι γιατροί διαπιστώνουν ότι ένας ασθενής είναι εγκεφαλικά νεκρός, ουσιαστικά ανακοινώνουν το θάνατό του, αφού στην περίπτωση αυτή παρατηρείται απόλυτη και μη αναστρέψιμη απώλεια της εγκεφαλικής λειτουργίας. Αν και ορισμένοι εγκεφαλικά νεκροί ασθενείς διατηρούν άλλες σωματικές λειτουργίες, όπως η κυκλοφορία του αίματος και η πέψη, από ιατρικής πλευράς είναι αδύνατο να επανέλθουν (σε αντίθεση με ασθενείς που βρίσκονται σε κώμα, οι οποίοι μερικές φορές επανέρχονται μερικώς ή πλήρως).

bigstock Breathing Circuit Of Patient O 90865139

Στο πλαίσιο του πρότζεκτ ReAnima, οι επιστήμονες της Bioquark Inc ευελπιστούν ότι αυτό θα αλλάξει σύντομα. Στόχος των επιστημόνων είναι να αναγεννήσουν τον εγκέφαλο 20 ασθενών που έχουν ανακηρυχθεί κλινικά νεκροί λόγω τραύματος στο κεφάλι προκειμένου να διαπιστώσουν εάν μπορεί να γίνει «επανεκκίνηση» του κεντρικού νευρικού συστήματος. Οι ασθενείς που θα συμμετάσχουν στη δοκιμή δεν θα πρέπει να είναι δωρητές οργάνων.

Η διαδικασία της εγκεφαλικής αναγέννησης θα είναι φυσικά εξαιρετικά περίπλοκη και θα περιλαμβάνει την έγχυση βλαστοκυττάρων στον εγκέφαλο, καθώς και τεχνικές λέιζερ και νευρικής διέγερσης οι οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε ασθενείς που βρίσκονται σε κώμα.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, οι επιστήμονες θα παρακολουθούν τους ασθενείς με την ελπίδα ότι θα εντοπίσουν ενδείξεις εγκεφαλικής αναγέννησης.

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε την τελική έκβαση της δοκιμής, ωστόσο οι επιστήμονες της Bioquark Inc εικάζουν πως τα βλαστοκύτταρα θα εξελιχθούν σε νέα εγκεφαλικά κύτταρα ώστε να αντικαταστήσουν τα νεκρά κύτταρα στον εγκέφαλο των ασθενών.

Σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας, Δρ Ίρα Πάστορ, η δοκιμή θα αποτελέσει «ένα ακόμη βήμα προς την οριστική ανατροπή του θανάτου».

Διαβάστε επίσης:

Ο ορισμός του «καλού θανάτου»

Ποια είναι η αίσθηση του θανάτου; Ένας άνθρωπος που πέθανε δύο φορές απαντά...