ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυξάνονται ραγδαία οι αλκοολικοί στη Γερμανία

Κοντά στα δύο εκατομμύρια εκτιμάται ότι είναι οι αλκοολικοί στη Γερμανία, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 36% από το 2006. Το ακόμα πιο ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι ιδιαίτερη αύξηση σημειώνεται στις ηλικίες κάτω των 25 ετών.
Αυξάνονται ραγδαία οι αλκοολικοί στη Γερμανία

Κοντά στα δύο εκατομμύρια εκτιμάται ότι είναι οι αλκοολικοίστη Γερμανία, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 36% από το 2006. Το ακόμα πιοανησυχητικό στοιχείο είναι ότι ιδιαίτερη αύξηση σημειώνεται στις ηλικίες κάτωτων 25 ετών.

Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Ερευνών για την Υγεία IFTτου Μονάχου, η οποία έχει παραδοθεί στο γερμανικό υπουργείο Υγείας, ο αριθμόςτων αλκοολικών ξεπερνά το 1,8 εκατομμύριο, ενώ το 2006 ήταν 1,3.

Επιπλέον, ακόμη 1,6 εκατομμύριο άνθρωποι πίνουν πολύ, αλλάδεν είναι εξαρτημένοι, με τον αριθμό των ατόμων που καταναλώνουν μεγαλύτερη απότην συνιστώμενη ποσότητα αλκοόλ να φθάνει τα 7,4 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην έρευνα φαίνεται επιπλέον ότι εξαρτημένα από τα ναρκωτικά είναι 319.000άτομα.

«Η σύνδεση ψυχικών διαταραχών με το αλκοόλ καθιστά απολύτωςξεκάθαρη την ανάγκη για λήψη άμεσων μέτρων», επισημαίνεται στην έρευνα, με τονεκπρόσωπο των Πρασίνων για θέματα εξαρτήσεων και ναρκωτικών Χάραλντ Τρέπε ναζητεί από τον νέο υπουργό Υγείας Χέρμαν Γκρέχε να αφιερώσει περισσότερηενέργεια στην πρόληψη και στην θεραπεία από ό,τι οι προκάτοχοί του. «Πίσω απόαυτά τα νούμερα υπάρχουν πολλές οικογενειακές τραγωδίες», δήλωσε.