ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτά είναι τα συμπτώματα αν έχετε χαμηλή τεστοστερόνη

Αν αισθάνεστε κουρασμένοι συνέχεια χωρίς να υπάρχει κάποια λογική εξήγηση και αν νιώθετε ότι έχετε χάσει το πάθος σας για πιο δραστήρια ζωή, τότε ίσως απλά να βιώνετε τα συμπτώματα χαμηλής τεστοστερόνης στον οργανισμό σας
Αυτά είναι τα συμπτώματα αν έχετε χαμηλή τεστοστερόνη

Αν αισθάνεστε κουρασμένοι συνέχεια χωρίς να υπάρχει κάποια λογική εξήγηση και αν νιώθετε ότι έχετε χάσει το πάθος σας για πιο δραστήρια ζωή, τότε ίσως απλά να βιώνετε τα συμπτώματα χαμηλής τεστοστερόνης στον οργανισμό σας.

Αυτά είναι τα πιο γνωστά συμπτώματα που θα παρατηρήσετε στον εαυτό σας σε αυτή την περίπτωση:

Υπερβολική κούραση χωρίς προφανή εξήγηση

Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτή είναι το πρώτο και πιο προφανές σύμπτωμα. Αν προσέξατε τον τελευταίο καιρό ότι νιώθετε διαρκώς κουρασμένοι παρά το γεγονός ότι κοιμάστε καλά, τότε ίσως να έχετε χαμηλή τεστοστερόνη.

Φτωχή σεξουαλική διάθεση

Μια από τις κύριες αιτίες που ίσως νιώθετε ότι χάσατε την λίμπιντό σας τον τελευταίο καιρό ή που έχετε προβλήματα στύσης μπορεί να είναι το χαμηλό επίπεδο τεστοστερόνης στον οργανισμό σας.

Προβλήματα συγκέντρωσης

Αν δεν μπορείτε να σκεφτείτε καθαρά ή η σκέψη σας «τρέχει» από το ένα θέμα στο άλλο, τότε αυτό μπορεί να είναι ακόμα ένα σύμπτωμα, αφού η τεστοστερόνη είναι μία σημαντική ουσία για την πνευματική διαύγεια.

Απότομες αλλαγές στην διάθεσή σας

Το σώμα σας έχει μάθει να λειτουργεί με ένα δεδομένο επίπεδο της συγκεκριμένης ορμόνης. Όταν αυτή πέφτει πολύ χαμηλά, τότε προκαλούνται χημικές αλλαγές στον εγκέφαλό σας που πολλές φορές έχουν ως αποτέλεσμα απότομες αλλαγές στην διάθεσή σας.

Απώλεια μυικής μάζας

Η τεστοστερόνη βοηθάει του μύες σας να αναπτυχθούν και να παραμείνουν δυνατοί. Αν παρατηρήσετε ότι χάνετε μυική μάζα χωρίς προφανή αιτία, τότε ίσως να φταίει η έλλειψη της συγκεκριμένης ορμόνης στον οργανισμό σας.

Τα παραπάνω συμπτώματα δεν είναι πολύ σοβαρά για την υγεία σας και πολλές φορές είναι δύσκολο να τα διαγνώσει κανείς στον εαυτό του. Ωστόσο, η έλλειψη τεστοστερόνης μπορεί να είναι αποτέλεσμα κάποιου άλλου ορμονικού προβλήματος που ενδεχομένως είναι πιο σοβαρό. Σε κάθε περίπτωση συνιστάται να επισκεφτείτε τον γιατρό σας και να ακολουθήσετε την αγωγή που θα σας υποδείξει.