ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσίπρας από ΔΕΘ: Σε λίγους μήνες θα έχει ανατραπεί η εικόνα των νοσοκομείων που κληρονομήσαμε ...

Η υγεία και η κοινωνική πολιτική, αποτέλεσε για ακόμη μία φορά, πεδίο πρόσφορο για υποσχέσεις για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά την διάρκεια της ομιλίας του χθες το βράδυ, στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

 

Τσίπρας από ΔΕΘ: Σε λίγους μήνες θα έχει ανατραπεί η εικόνα των νοσοκομείων που κληρονομήσαμε ...

Ο κ. Τσίπρας, την ώρα που πολλές ομάδες εργαζομένων διαδήλωναν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης από νωρίς το πρωί, δεσμεύτηκε για αύξηση μισθών, δωρεάν ρεύμα και νερό στους φτωχούς, πάγωμα των χρεών σε ΤΕΒΕ, ενώ τόνισε ότι θα διανέμει τα 246 εκατομμύρια ευρώ που θα πάρει από τις τηλεοπτικές άδειες σε σχολικά γεύματα και σε προσλήψεις στην Υγεία.

Δεν έχουμε παρά να αναμένουμε επομένως και ακόμη περισσότερο οι άνθρωποι της υγείας, που έχουν ταλαιπωρηθεί τα μέγιστα στα χρόνια της ύφεσης.

Σε άλλα σημεία της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμη:

- στην επέκταση του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης, με την παροχή επιπλέον 60.000 σχολικών γευμάτων για τους μαθητές που έχουν ανάγκη, στους πιο φτωχούς δήμους της χώρας. ‘Ετσι το πρόγραμμα θα καλύπτει συνολικά 260.000 μαθητές σε όλη τη χώρα.
- στην πρόσβαση επιπλέον 15.000 παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
- στην χρηματοδότηση ενός φιλόδοξου προγράμματος με τίτλο «Γυρίζουμε Ελλάδα» που στόχο έχει να δώσει κίνητρα επιστροφής σε χιλιάδες νέους επιστήμονες που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Και οι προσπάθειες στήριξης της κοινωνίας δεν τελειώνουν εδώ, όπως είπε, προσθέτοντας, ότι μέρος των χρημάτων αυτών θα δοθεί για να αλλάξει η εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων και να στηριχθεί η μεγάλη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ειδικότερα, μέσα στους επόμενους μήνες τα Δημόσια Νοσοκομεία θα έχουν ενισχυθεί με 10.000 νοσηλευτές και γιατρούς. Σχέδιό μας είναι σε λίγους μήνες από σήμερα, στα δημόσια νοσοκομεία να έχει ανατραπεί πλήρως η εικόνα που κληρονομήσαμε, υπογράμμισε.

Λίγο πριν την ομιλία του, ο Πρωθυπουργός, συναντήθηκε με την διοίκηση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ-HELEXPO), τονίζοντας, ότι «κλείνουμε τον κύκλο ύφεσης και περνάμε στην ανάκαμψη.

«Τώρα, λοιπόν, είναι κρίσιμα τα πράγματα. Θα μπορούσαμε να αφήσουμε την εξέλιξη αυτή στον αυτόματο πιλότο. Θα ήταν το μεγαλύτερο λάθος. Τώρα είναι που πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Αποφάσεις ώστε αυτή η ανάκαμψη να μην είναι μια φωτοβολίδα, αλλά να είναι μια διαρκής και βιώσιμη ανάκαμψη, τα οφέλη της οποίας θα μοιραστούν δίκαια στην ελληνική κοινωνία και κυρίως σε εκείνα τα τμήματα των δημιουργικών ανθρώπων που έχουν πληγεί από την κρίση, είτε είναι επαγγελματίες, είτε είναι βιοπαλαιστές, είτε εργαζόμενοι, είτε συνταξιούχοι. Και γι αυτό νομίζω ότι η φετινή Έκθεση έχει μια ιδιαίτερη σημασία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε ακόμη:

ΔΕΘ: Οι αλήθειες που πονάνε & θα ακούσει ο Τσίπρας, για την κοινωνία, την υγεία το επιχειρείν