ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολυνομοσχέδιο: Απεργούν την Παρασκευή οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής

Εικοσιτετράωρη απεργία έχει προκηρύξει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της Τρίτης αξιολόγησης.

Πολυνομοσχέδιο: Απεργούν την Παρασκευή οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής

Το πολυνομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει γύρω στα 50 προαπαιτούμενα, προκειμένου να κλείσει η Τρίτη Αξιολόγηση, περιλαμβάνει διάταξη για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας, καθώς δυσχεραίνει τον τρόπο λήψης απόφασης για απεργιακή κινητοποίηση στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του μάλιστα το ΠΑΜΕ, την Παρασκευή (κατά πάσα πιθανότητα) θα πραγματοποιηθεί απεργία και απεργιακή συγκέντρωση το πρωί, αλλά και συλλαλητήριο το απόγευμα. Επειδή όμως, θα ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, αν δεν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία την Παρασκευή και συνεχιστεί πχ την Δευτέρα, θα υπάρχει και νέο συλλαλητήριο και την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ, «Η κυβέρνηση θα νομοθετήσει άμεσα τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, που ανάμεσά τους είναι και το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας. Πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να παρεμποδίσουμε τα μέτρα, για να την πληρώσουν κυβέρνηση και ΝΔ που κόπτεται να ψηφιστεί άμεσα η αντιαπεργιακή τροπολογογία, μαζί με όλα τα κόμματα που υπηρετούν την στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων».

Εν τω μεταξύ, απόφαση για στάση εργασίας σε όλη την πρωινή βάρδια της Παρασκευής, έλαβε το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Ευαγγελισμού.

Διαβάστε ακόμη:

Με συλλαλητήρια απαντούν υγειονομικοί & ΠΑΜΕ στο πολυνομοσχέδιο ενόψει της γ' αξιολόγησης



Οι Θεσμοί από σήμερα στην Αθήνα: Με το βλέμμα στη Γ΄Αξιολόγηση - Η αγωνία του υπ. Υγείας

Η ανάγκη για το νέο ΕΣΥ, η Γ' Αξιολόγηση & το δημοσιονομικό στοίχημα του Ανδρέα Ξανθού

Σε κατάσταση αναμονής οι επικουρικοί - Απλήρωτοι επί μήνες & με απειλές για απολύσεις