ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημ. Κοντός: Όταν οι «μάρτυρες-σκιές» έρθουν στο φως θα λογοδοτήσουν

Για τα καλά έχει ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου με την υπόθεση της Novartis, όπου ξαφνικά όλοι εμπλέκονται: πολιτικά πρόσωπα, στελέχη Οργανισμών αλλά και εργαζόμενοι της εταιρείας.

Δημ. Κοντός: Όταν οι «μάρτυρες-σκιές» έρθουν στο φως θα λογοδοτήσουν

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός, με δήλωσή του σήμερα Πέμπτη, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «η κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα που με αφορά είναι ψευδής, ανυπόστατη και συκοφαντική».

Ειδικότερα όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«- Η περίοδος αναφοράς 2011-2013 για τις «παράνομες» εξαγωγές στο εξωτερικό που αναφέρει η μάρτυς δεν με αγγίζει, αφού ως γνωστόν στον ΕΟΠΥΥ πήγα τον Ιούλιο του 2013.

- Έτσι κι αλλιώς το σύστημα παραγγελιών και παράδοσης φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ είναι απόλυτα απαγορευτικό για μεθοδεύσεις σαν κι αυτή που περιγράφει η προστατευόμενη μάρτυς.

- Η Novartis ουδέποτε είχε προνομιακή μεταχείριση στις πληρωμές επί της θητείας μου.

Για όλα αυτά όπως και για τον αναφερόμενο «επανειλημμένο χρηματισμό μου» η Εισαγγελική Προανακριτική διαδικασία που διενεργείται σε βάθος είναι βέβαιο ότι θα αποκαλύψει το ανυπόστατο των ισχυρισμών αυτών.

Όταν οι «μάρτυρες – σκιές» έρθουν στο φως θα λογοδοτήσουν για τις κατευθυνόμενες ψευδείς καταθέσεις τους εις βάρος μου».

Διαβάστε ακόμη:

Μπαργιώτας: Η υπόθεση Novartis βάζει τη λειτουργία της δημοκρατίας σε επικίνδυνες ατραπούς



Ξανθός για υπόθεση Novartis:Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, θα δούμε εάν υπάρχουν και ποινικές

Αποστολίδης: Η υπόθεση Novartis να μη γίνει άλλοθι για επιβολή νέων μέτρων

Ξανθός: Σκάνδαλο πολλών δεκάδων δισ. η υπόθεση Novartis - Η επίσημη δήλωση της εταιρείας