ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιατρικό Π. Φαλήρου: 500 επιτυχημένες ολικές θυρεοειδεκτομές

Η ομάδα του Κέντρου Χειρουργικής Θυρεοειδούς, που εντάσσεται στο πλαίσιο της λειτουργίας του Τμήματος Χειρουργικής Ογκολογίας και Ενδοκρινών Αδένων του Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου, με διευθυντή τον κ. Εμμανουήλ Α. Τσίγκο, ξεπέρασε τον αριθμό-ορόσημο των 500 επιτυχημένων ολικών θυρεοειδεκτομών.

Ιατρικό Π. Φαλήρου: 500 επιτυχημένες ολικές θυρεοειδεκτομές

Το Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδούς παρέχει το σύνολο των διαγνωστικών και θεραπευτικών προσεγγίσεων των χειρουργικών θυρεοειδικών παθήσεων.

Στο τμήμα και βάσει των ισχυουσών κατευθυντήριων οδηγιών και ενδείξεων, διενεργούνται ολική θυρεοειδεκτομή με παρακολούθηση της λειτουργίας των λαρυγγικών νεύρων, λειτουργικός τραχηλικός λεμφαδενικός καθαρισμός (κεντρικός - πλάγιος, ετερόπλευρος - αμφοτερόπλευρος), ελάχιστα επεμβατική θυρεοειδεκτομή, υποβοηθούμενη από βιντεοκάμερα και ελάχιστα επεμβατική, μη ενδοσκοπική θυρεοειδεκτομή.

Από τη συγκεκριμένη ομάδα, τους τελευταίους 44 μήνες χειρουργήθηκαν 500 ασθενείς με θυρεοειδική βλάβη, εκ των οποίων οι 293 με κακοήθεια, και το μέσο λειτουργικό υπόλειμμα είναι 0,51%. Δεν υπήρξε καμία μόνιμη κάκωση των άνω και κάτω λαρυγγικών νεύρων, ούτε και μόνιμος υποπαραθυρεοειδισμός. Να σημειωθεί ότι μία ολική θυρεοειδεκτομή θεωρείται άριστη, όταν το μέσο λειτουργικό υπόλειμμα είναι κάτω του 1%.

Ο κ. Εμμανουήλ Α. Τσίγκος, Χειρουργός και Διευθυντής του Κέντρου Χειρουργικής Θυρεοειδούς του Τμήματος Χειρουργικής Ογκολογίας και Ενδοκρινών Αδένων του Ιατρικού Π. Φαλήρου, δήλωσε: «Έχουμε τη μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, και είναι τεράστια η τιμή, να θεωρούμαστε από το ιδιωτικό κέντρο πυρηνικής ιατρικής με το μεγαλύτερο αριθμό ασθενών πανελληνίως σε χορήγηση μετεγχειρητικού ραδιενεργού ιωδίου και από δύο εκ των δημοσίων αντίστοιχων τμημάτων, ως η πιο ριζική με βάση το μετεγχειρητικό λειτουργικό θυρεοειδικό υπόλειμμα».

Δείτε κι αυτό:

Πότε πρέπει να αφαιρείται ο θυρεοειδής



Πώς θα κάνετε αυτοεξέταση του θυρεοειδούς (βίντεο)

Θυρεοειδής: Εννέα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Καρκίνος θυρεοειδούς: Πέντε σημαντικά πράγματα που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε