ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευαγγελισμός: Στάση εργασίας αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», αποφάσισε στάση εργασίας την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, από τις 8 έως τις 11π.μ.

Ευαγγελισμός: Στάση εργασίας αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων

Το Σωματείο κοινοποιεί την ανακοίνωση του στην Διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας, στην Διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας, στην Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, στην Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας και στο Γραφείο Προσωπικού.

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός προκήρυξε Στάση Εργασίας για την ΤΡΙΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 – από 8π.μ., έως 11π.μ. καλύπτοντας τους συναδέλφους:

-τραπεζοκόμους – βοηθούς μάγειρες - σεκιούριτυ των εργολαβικών συνεργείων, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών στο νοσοκομείο που για μια ακόμη φορά παραμένουν επί δίμηνο απλήρωτοι και

-της Τεχνικής Υπηρεσίας (ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση) όπου παρά τις παρεμβάσεις που διοργανώσαμε το προηγούμενο διάστημα και τις δεσμεύσεις της διοίκησης, συνεχίζεται το απαράδεκτο φαινόμενο των συνεχών μετακινήσεων κι εναλλαγής προσωπικού (κύρια των εργολαβικών συνεργείων) σε διάφορα νοσοκομεία, αλλά και της ανάθεσης αλλότριων καθηκόντων (με προφορικές μάλιστα εντολές) χωρίς ανάλογη εκπαίδευση, κατάσταση που προφανώς δημιουργεί όρους μη ασφαλούς λειτουργίας των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου με ότι, αυτό συνεπάγεται για προσωπικό, αρρώστους και περίοικους.

Στα πλαίσια αυτά διοργανώνουμε συγκέντρωση έξω από το ΤΕΠ του νοσοκομείου 8 –11πμ παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση και παρέμβαση - καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας. Διαδηλώνουμε επικεντρώνοντας στα παρακάτω αιτήματα:

-ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ!

-Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στο προσωπικό.

-Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές.

-ΕΔΩ & ΤΩΡΑ μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού όλων των ειδικοτήτων! Μονιμοποίηση των συναδέλφων που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Σταθερή & μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά, επιστημονικά δικαιώματα.

-Αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.

Προσωπικό Ασφαλείας ορίζεται προσωπικό ίσο αριθμητικά με αυτό που εργάζεται στη νυχτερινή βάρδια.

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ν.Ε.»

Διαβάστε επίσης:

Δύο μήνες απλήρωτοι μάγειρες και τραπεζοκόμοι στον Ευαγγελισμό, ετοιμάζουν επίσχεση εργασίας

Στα όριά τους τα εργαστήρια του Ευαγγελισμού