ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Βασ. Αποστολόπουλος: Το «Ιατρικό Αθηνών» πρωτεργάτης στο εθνικό σχέδιο για τον Ιατρικό Τουρισμό

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών με αιχμή του δόρατος το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης θα είναι πρωτεργάτης στο εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, ήταν η δέσμευση την οποία μετέφερε προς την υπουργό Τουρισμού, ο Διευθύνων Σύμβουλος του, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, σε συνάντηση εργασίας για τον Ιατρικό Τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα, ο κ. Αποστολόπουλος, σημείωσε πως η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει brand name στον παγκόσμιο χάρτη της υγείας. 

Βασ. Αποστολόπουλος: Το «Ιατρικό Αθηνών» πρωτεργάτης στο εθνικό σχέδιο για τον Ιατρικό Τουρισμό

Αποδίδοντας εύσημα στην υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία κήρυξε και την έναρξη εργασιών της ημερίδας, ο κ. Αποστολόπουλος υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά φαίνεται να υπάρχει εθνικό σχέδιο για τον ιατρικό τουρισμό, ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό κλάδο της εθνικής οικονομίας.

Υπενθύμισε, ότι ο Όμιλος του Ιατρικού Αθηνών, οραματίστηκε από τη δεκαετία του 1990 την προσέλκυση διεθνών ασθενών με τη δημιουργία ενός κορυφαίου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. Το Ιατρικό Διαβαλκανικό από το έτος 2000 άνοιξε τον δρόμο στον ιατρικό τουρισμό με τη νοσηλεία Βρετανών και Λιβύων ασθενών στην Ελλάδα και σήμερα συνεχίζει μέσω στρατηγικών συνεργασιών, την προσέλκυση ασθενών από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Το νοσοκομείο έχει εξασφαλίσει ήδη διεθνείς πιστοποιήσεις και διαθέτει οργανωμένο τμήμα ιατρικού τουρισμού, κατέληξε.

Αναφερόμενος στην εθνική πολιτική, ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, υπογράμμισε την αναγκαιότητα συνολικά η Ελλάδα να αποκτήσει brand name στον παγκόσμιο χάρτη υγείας. Τόνισε ότι με δεδομένα το υψηλό επίπεδο υποδομών που διαθέτει μέρος των παρόχων στη χώρα, την ανάπτυξη συνεργιών με τον τουριστικό κλάδο και το ισχυρό brand name της χώρας στον τουρισμό ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να αναδειχτεί σε σημαντικό κλάδο – μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας μας. Επεσήμανε ωστόσο την ανάγκη θωράκισης της προσπάθειας αυτής ώστε να μην παρεισφρήσουν επιτήδειοι που θα θέσουν σε απειλή αυτό το εγχείρημα.

Απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας τόνισε την ανάγκη της άμεσης αποκατάστασης των στρεβλώσεων της αγοράς, τη θέσπιση ξεκάθαρων κανόνων στο παιχνίδι και κυρίως την εξυγίανση των σχέσεων του ΕΟΠΥΥ με τον ιδιωτικό τομέα ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην έκθεση Ρακιντζή για διοχέτευση ελλήνων ασθενών στο εξωτερικό.

Τέλος ο κ. Αποστολόπουλος, χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τη σύσταση θεσμικού φορέα των παρόχων ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα την ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ στην οποία μετέχει και ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών.

Διαβάστε ακόμη:

Ιατρικό Αθηνών: Κάλυψη για αστυνομικούς που τραυματίζονται εν ώρα υπηρεσίας

Ο όμιλος του Ιατρικού Αθηνών στην τουριστική «οικογένεια»

«Αριστεία στον Ιατρικό Τουρισμό» από την Temos International στον Όμιλο Ιατρικού

Ο όμιλος του Ιατρικού Αθηνών επιθυμεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά υπηρεσιών υγείας