ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την πώληση του Ιασώ General

Πράσινο φως στην εξαγορά του Ιασώ General έδωσε τελικά η Επιτροπή Ανταγωνισμού, την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος από μερίδα γιατρών, να μην προχωρήσει η εξαγορά από την HELLENIC HEALTHCARE S.A.R.L.

Πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την πώληση του Ιασώ General

Ειδικότερα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα, με την υπ’ αριθ. 654/2018 ομόφωνη απόφασή της, ενέκρινε, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν.3959/2011, τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση του 97,23% του μετοχικού κεφαλαίου (αποκλειστικός έλεγχος) της εταιρίας «ΙΑΣΩ GENERAL-ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» από την εταιρία «HELLENIC HEALTHCARE S.A.R.L.».

Με την απόφασή της, η Επιτροπή έκρινε ότι η ως άνω συγκέντρωση, η οποία αφορά στην παροχή υπηρεσιών υγείας ιδιωτικών γενικών κλινικών, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στην επιμέρους αγορά στην οποία αφορά.

Να θυμίσουμε ότι μέχρι και πριν από λίγες ημέρες, ο πόλεμος των μετόχων της Ιασώ ΑΕ για την πώληση του Ιασώ General στη CVC Capital Partners συνεχιζόνταν, με ένα ισχυρό ποσοστό εξ αυτών που ξεπερνούσε το 20%, να ζητά με επιστολή του προς το ΔΣ της εταιρείας την σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, εγείροντας πλήθος ερωτημάτων τόσο για το τίμημα όσο και για όλη τη διαδικασία.

Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η πώληση του Ιασώ General στην CVC Capital Partners, πλήθος ήταν τα ερωτηματικά που κατατέθηκαν κυρίως από μερίδα γιατρών του ομίλου Ιασώ, αλλά και από την Euromedica.

Στην επιστολή, γίνεται συγκεκριμένα λόγος για μη τήρηση από την Ιασώ ΑΕ παραδοσιακών κανόνων διαπραγμάτευσης και διαχείρισης που ακολουθούνται συνήθως σε αντίστοιχες περιπτώσεις εξαγορών, τη στιγμή που ακόμη και σήμερα οι μέτοχοι δεν έχουν ενημερωθεί επισήμως για την τελική συμφωνία

Διαβάστε ακόμη:

Μέτωπο κατά της πώλησης του Ιασώ General από μετόχους & ιατρούς - Ζητούν εκπόνηση μελέτης