ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κοιν. Ιατρείο Ελληνικού εναντίον Άδωνι για τους άπορους

Καταρρίπτουν οι υπεύθυνοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού τα επιχειρήματα του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη που τους κατηγόρησε ότι δεν πήγαν σε προγραμματισμένο ραντεβού μαζί του για πολιτικούς  λόγους.
Κοιν. Ιατρείο Ελληνικού εναντίον Άδωνι  για τους άπορους

Καταρρίπτουν οι υπεύθυνοι του Μητροπολιτικού ΚοινωνικούΙατρείου Ελληνικού τα επιχειρήματα του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη που τουςκατηγόρησε ότι δεν πήγαν σε προγραμματισμένο ραντεβού μαζί του γιαπολιτικούς λόγους.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού,υπνεθυμμίζεται ότι έκανε γνωστή την υπόθεση του 66χρονου ανασφάλιστουκαρκινοπαθή, ο οποίος έχασε τελικά τη ζωή του, περιμένοντας να μπει σενοσοκομείο.

«Η αλήθεια - σημειώνουν - είναι ότι ο πολίτης σήμερα όταν μεταβεί στο δημόσιονοσοκομείο για να αντιμετωπισθεί πρέπει να έχει ασφάλιση ή να πληρώσει οίδιος για την νοσηλεία του. Αλλιώς, το κόστος αυτό μετακυλίεται ως χρέος στοδημόσιο ταμείο και ακολουθούν οι διαδικασίες είσπραξης του χρέους, σύμφωνα με την εφορία.

Αυτό σημαίνει απλά ότι ο ανασφάλιστος καιαδύναμος ασθενής για να ανταποκριθείοικονομικά βρίσκεται μπροστά στο τρομερό και απάνθρωπο δίλημμα, να νοσηλευθεί ήόχι;

Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και ασθενής με οικονομική αδυναμία (απορία) για ναχειρουργηθεί σήμερα στο δημόσιο νοσοκομείο θα πρέπει να ακολουθηθεί από τουςγιατρούς ένας γραφειοκρατικός μαραθώνιος».

Δέκα ασθενείς ανασφάλιστοι ασθενείς χρειάζονται νοσηλεία

Σε ότι αφορά τη δραματική υπόθεση με το θάνατοτου 66χρονου την περασμένη Πέμπτη, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρέιο Ελληνικούτονίζει :

«Το υπουργείο Υγείας ήταν ενήμερο με έγγραφοτου Κοινωνικού μας Ιατρείου από τις 9Δεκεμβρίου 2013 και πάλι στις 19Δεκεμβρίου 2013, για τα δέκα επείγοντα περιστατικά που έχρηζαν άμεσηςνοσηλείας.

Επιπρόσθετα είχε και επίσημα ενημερωθεί με τουπ’ αρ. πρωτ. 3325/20-12-13 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, ηοποία τους είχε παραπέμψει το αίτημα μας ως αρμόδιους.

Αντέδρασε μόνο στις 2 Ιανουαρίου 2014, όπουμετά την έκκλησή μας για βοήθεια, κινητοποιήθηκε πλήθος ενεργών πολιτών καικατακλύσθηκε με μηνύματα διαμαρτυρίας το υπουργείο.

Τότε μας ζητήθηκε η λίστα με τους ασθενείς καιη συνεργασία μας για την εισαγωγή τους σε νοσοκομεία, πράγμα που κάναμεάμεσα. Εκείνη την στιγμή, πληροφορηθήκαμε την άσχημη εξέλιξη για τον 66χρονο ασθενήμας, ο οποίος συμπεριλαμβανόταν σε αυτή την λίστα και ο οποίος πριν έρθει στοκοινωνικό ιατρείο είχε ήδη επισκεφθεί δύο δημόσια νοσοκομεία. Επειδή του ζητήθηκε να πληρώσει για εξετάσειςκαι νοσηλεία, αναγκάσθηκε να αποχωρήσει μόνο με σύσταση φαρμακευτικής αγωγής.

Στο τέλος, ο ασθενής είχε εισαχθεί σε δημόσιονοσοκομείο. Έμεινε, όμως, χωρίς καμία θεραπεία από τα μέσα Οκτωβρίου μέχριλίγες μέρες πριν τον θάνατο του, γιατί δεν είχε ασφάλεια».

Ραντεβού με τον υπουργό Υγείας

Σχετικά με την καταγγελία του υπουργού Υγείαςγια την ακύρωση της συνάντησης, οι υπέυθυνοι του Ιατρείου σημείωνουν: «Δενυπήρχε ραντεβού του Ιατρείου με τον υπουργό στις 13 Νοεμβρίου, όπως αναφέρει ηανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Με πρωτοβουλία εθελοντή του Ιατρείου, είχεκλεισθεί ένα ραντεβού στις 10 Οκτωβρίου, με την πεποίθηση ότι αντιπροσωπία τουσυντονιστικού οργάνου θα έθετε διάφορα θέματα στην προσοχή του υπουργού.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Ιατρείου, αυτότο ραντεβού δεν είχε καμία σχέση με το θέμα των δέκα ανασφάλιστων ασθενών, πόσομάλλον αυτό του 66χρονου ασθενούς, ο οποίος δεν είχε προσέλθει καν στο Ιατρείο.

Το ραντεβού - εξηγούν - ακυρώθηκε για λόγουςανωτέρας βίας και καμία σχέση δεν είχε με πολιτικά παιχνίδια, όπως αναφέρει ουπουργός».

Διαβάστε επίσης

Άλλη μία «δολοφονία» ανασφάλιστου πολίτη από την κυβέρνηση

Πολιτικό ζήτημα είναι για τον Άδωνι ο θάνατος του καρκινοπαθή...


Δηλώσεις Άδωνι για τον ανασφάλιστο καρκινοπαθή που πέθανε

ΣΟΚ - Πέθαναν από καρκίνο επειδή δεν είχαν χρήματα για τη θεραπεία