ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Η μεγάλη κοροϊδία: Θα δίνουμε 5 ευρώ για συνταγογράφηση και επισκέψεις σε 3 γιατρούς

Το «ευτελές» όπως το χαρακτήρισε ο υπουργός των χαρατσιών Άδωνις Γεωργιάδης ποσό των 5 ευρώ, θα το πληρώνουν οι ασφαλισμένοι ακόμα και για μία απλή συνταγογράφηση.
Η μεγάλη κοροϊδία: Θα δίνουμε 5 ευρώ για συνταγογράφηση και επισκέψεις σε 3 γιατρούς

Το «ευτελές» όπως το χαρακτήρισε ο υπουργός των χαρατσιώνΆδωνις Γεωργιάδης ποσό των 5 ευρώ, θα το πληρώνουν οι ασφαλισμένοι ακόμα καιγια μία απλή συνταγογράφηση.

Μάλιστα, με το εισιτήριο των 5 ευρώ θα έχουν την...πολυτέλεια να δουν μέχρι και 3 γιατρούς στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ την ίδιαόμως μέρα και στο ίδιο πολυιατρείο. Γιατί αν βέβαια δεν βρουν την ειδικότηταπου χρειάζονται και επισκεφθούν ένα άλλο πολυιατρείο θα δώσουν και πάλι το«ευτελές» ποσό των 5 ευρώ.


Στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, οι ασφαλισμένοι δεν πλήρωναν καιοι επισκέψεις σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ήταν δωρεάν.


Με απλά μαθηματικά το ΠΕΔΥ θα εισπράτει το λιγότερο 325.000ευρώ την ημέρα, με δεδομένο ότι σε καθημερινή βάση τα ραντεβού στα πολυιατρείατου ΕΟΠΥΥ ήταν περίπου 65.000.


Η απόφαση του υπουργού Υγείας να επεκτείνει το εισιτήριο των5 ευρώ των δημόσιων νοσοκομείων και στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ, με το σκεπτικόότι το ΠΕΔΥ θα ανήκει στο ΕΣΥ, αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις.

Ήδη, το ΠΑΣΟΚ ζητά συνάντηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη, όπωςείχε γίνει και με το περιβόητο 25ευρο, το οποίο τελικά αποσύρθηκε από τα σχέδιατου υπουργού Υγείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε φρικιαστικό επεισόδιο στο σηριαλ τηςδιάλυσης της υγείας την επιβολή εισιτηρίου 5 ευρώ και το ΚΚΕ εξέφρασε τηνέντονη αντίθεσή του λέγοντας ότι «θα χαρατσώνονται οι φτωχοί στο όνομα του ναανακουφισθούν τάχα οι πάμφτωχοι”.

Σφοδρή και η αντίδραση του ΙΣΑ που μίλησε για ανθρωποκτόνες πολιτικές αλλά και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που ζητά την παρέμβαση του πρωθυπουργού για να δώσει τέλος στις πολιτικές ευτελισμού και ανεντιμότητας.

Αντίθετος όμως και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ που τόνισε την ανάγκη να επανεξεταστεί το θέμα εκφράζοντας την αποψη ότι σε τέτοιους καιρούςδεν είναι δυνατόν να προστίθενται και άλλα βάρη στους ασφαλισμένους.



Δαβάστε επίσης


Ταρίφα 5 ευρώ για την επίσκεψη στο ΠΕΔΥ


Διαφωνεί μέχρι και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ για το 5ευρο!


Αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για το εισιτήριο των 5 ευρώ στο ΠΕΔΥ


ΣΥΡΙΖΑ: Φρίκη για το 5ευρο και το θράσος Άδωνι




Αντιδράσεις και από το ΚΚΕ για το 5ευρο στα πολυϊατρεία

ΙΣΑ: Χάος στην Υγεία, χαράτσια και ανθρωποκτόνες πολιτικές


ΠΙΣ: Καλεί τον πρωθυπουργό να λάβει θέση για το 5ευρο


Ταρίφα 5 ευρώ για την επίσκεψη στο ΠΕΔΥ