ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Βαρνάβας: Άμεσος ο κίνδυνος "κατάρρευσης" των νοσοκομείων του ΕΣΥ

Τον κώδωνα του κινδύνου για την επαπειλούμενη ολοσχερή "κατάρρευση" των νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας κρούει με σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα "Αυγή" ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας.

Βαρνάβας: Άμεσος ο κίνδυνος "κατάρρευσης" των νοσοκομείων του ΕΣΥ

Όπως σχολίασε σε σχετική ερώτηση για το άμεσο μέλλον του δημόσιου συστήματος Υγείας, ο κ. Βαρνάβας, ο οποίος είναι και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι δραματικές περικοπές στον τομέα της Υγείας ελέω των μνημονίων σε συνδυασμό με την υπερκατανάλωση υλικών και υπηρεσιών που ίσχυε στο παρελθόν, έφεραν το ΕΣΥ στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Οι ελλείψεις σε βασικά υλικά είναι τόσο μεγάλες ώστε ακυρώνονται χιλιάδες επεμβάσεις και εργαστηριακές εξετάσεις ασθενών, κάτι που, όπως σχολίασε, "δεν συμβαίνει ούτε σε νοσοκομεία της υποσαχάριας Αφρικής".

Ο κ. Βαρνάβας έκανε λόγο για τον αριθμό των ανασφάλιστων Ελλήνων που αυτήν τη στιγμή "υπερβαίνει τα 3 εκατομμύρια" και για τα καταρρέοντα ασφαλιστικά ταμεία που αδυνατούν να καλύψουν την περίθαλψή τους.

Επισήμανε, δε, ότι κατά την περιοδεία του στο πλαίσιο του προεκλογικού του αγώνα θα επιδιώξει συναντήσεις με τις διοικήσεις των νοσοκομείων και να συζητήσει για το μέχρι πού φτάνει ο προϋπολογισμός τους αυτήν τη στιγμή, ενώ πρόσθεσε ότι "οι διοικήσεις δεν τολμούν να πουν πως θα μπορέσουν να επιβιώσουν μετά το φθινόπωρο".

Διαβάστε επίσης:

Παίρνει πίσω ο Άδωνις την αμφιλεγόμενη ανάθεση σε φιλική του εκδοτική εταιρεία

ΟΕΝΓΕ: "Συμβόλαιο θανάτου" η επαναφορά του πλαφόν

Η οδύσσεια των ασθενών με Δρεπανοκυτταρική Νόσο στα ΚΕΠΑ

Οι νέες συμβάσεις των Ιδιωτικών Κλινικών & το αγκάθι του προϋπολογισμού