ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εμπλοκή με τις αρμοδιότητες στο υπουργείο Υγείας. Τι λέει ο Λεωνίδας Γρηγοράκος

Σημαντική καθυστέρηση σημειώνεται στην απονοή των αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Υγείας, αλλά και στα υπόλοιπα υπουργεία, καθώς οι αναπληρωτές υπουργοί δεν έχουν πάρει ακόμα τις αρμοδιότητές τους από τον πρωθυπουργό.

Εμπλοκή με τις αρμοδιότητες στο υπουργείο Υγείας. Τι λέει ο Λεωνίδας Γρηγοράκος

Το θέμα απασχολεί και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο, ο οποίος όχι μόνο έχει εκφράσει την επιθυμία να αναλάβει τα δημόισα νοσκομεία, αλλά ήδη εργάζεται πάνω στο αντικείμενο αυτό.

Ο κ. Λ. Γρηγοράκος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα συνεργασίας, ούτε καμία διαφωνία, με τον υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη, παρά τα όσα ακούγονται , αλλά τόνισε ότι υάρχει καθυστέρηση στην απονομή των αρμοδιοτήτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μιλώντας την Δευτέρα στους δημοσιογράφους τόνισε ότι στη μίνι κυβερνητική σύσκεψη μετά τον ανασχηματισμό είχε εκφράσει την επιθυμία του να αναλάβει τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΣΥ.

"Επειδή – είπε ο κ. Λ. Γρηγοράκος - είμαι άνθρωπος στο χώρο της υγείας των νοσοκομείων, έχω κάνει πολλά χρόνια στο ΕΚΑΒ, έχω κάνει το διδακτορικό μου στο ΕΚΑΒ, ξέρω την άμεση περίθαλψη, ξέρω την επείγουσα ιατρική, ξέρω τα νοσοκομεία γιατί έχω δουλέψει 35 χρόνια και γνωρίζω, όπως και το πανεπιστήμιο, είχα πει ότι θα ήταν καλύτερο να μου δοθούν οι αρμοδιότητες αυτές. Ευχή δηλαδή εξέφρασα να μου δοθούν οι αρμοδιότητες που ξέρω".

"Τώρα αν μου ανατεθεί και κάτι άλλο, που δεν είμαι τόσο καλός γνώστης, δεν μπορώ να αρνηθώ, συνέχισε ο κ. Λ. Γρηγοράκος. Δεν είμαι ο ειδικός του φαρμάκου, δεν έχω τελειώσει οικονομικά. Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος δουλεύω πολλά χρόνια στα νοσοκομεία, έχω δουλέψει και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και στο πανεπιστήμιο και γνωρίζω από μέσα τα προβλήματα.

Αλλά, τώρα να μου πείτε να μπω στις προμήθειες του υπουργείου, να μπω στο φάρμακο, να μπω σε καταστάσεις που πρέπει να διαχειριστούμε οικονομικά. Τον ΕΟΠΥΥ...

Ο ΕΟΠΥΥ με το ΠΕΔΥ πρέπει να εκδοθούν 49 υπουργικές αποφάσεις. Για να μπορέσεις να κάνεις το ΠΕΔΥ θέλει 49 υπουργικές αποφάσεις. Είναι φοβερό το νούμερο. Δεν είμαι και νομικός. Εντάξει, έχω τους νομικούς μου Συμβούλους, αλλά δεν είναι κάτι που το χειρίζομαι ευχερώς".