ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΙΣ: Παραβιάζει την συμφωνία ο υπουργός Υγείας για τις Οδηγίες των διαγνωστικών εξετάσεων

Παραβιάζει την συμφωνία ΠΙΣ – Υπουργού Υγείας, η απόφαση περί κατευθυντηρίων οδηγιών για τις διαγνωστικές εξετάσεις, αναφέρει σε έντονο ύφος ανακοίνωση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

ΠΙΣ: Παραβιάζει την συμφωνία ο υπουργός Υγείας για τις Οδηγίες των διαγνωστικών εξετάσεων

Με αφορμή την δημόσια συζήτηση η οποία εξελίσσεται σχετικά με την υπουργική απόφαση του Υπουργού Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη, περί κατευθυντηρίων οδηγιών για τις διαγνωστικές εξετάσεις, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχάλης Βλασταράκος, προέβη στην εξής δήλωση:

«Οι κατευθυντήριες οδηγίες για τις διαγνωστικές εξετάσεις οι οποίες περιλαμβάνονται στην υπουργική απόφαση του Υπουργού Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη, της 18ης Αυγούστου 2014, δεν είναι εκείνες τις οποίες έχει παραδώσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Η υπουργική απόφαση παραβιάζει, συνεπώς, την συμφωνία μεταξύ Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και Υπουργού Υγείας».

Η δήλωση αυτή του κ. Βλασταράκου είναι σίγουρα βαριά, αποδεικνύοντας τελικά, ότι δεν τηρήθηκαν αυτά που είχαν συμφωνηθεί από την πλευρά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και που αφορούν στο πολύ ευαίσθητο κομμάτι της ιατρικής φροντίδας των πολιτών και ειδικότερα μιας σειράς εξετάσεων οι οποίες είναι εξαιρετικά χρήσιμες και αναγκαίες όχι μόνο για πρόληψη αλλά και για την παρακολούθηση της υγείας τους.

Ο υπουργός Υγείας δεν πρέπει να κωφεύσει στην δήλωση αυτή.

Διαβάστε ακόμη:

Βορίδης: Ελεγκτικό εργαλείο η μείωση των διαγνωστικών εξετάσεων & προστασία των έντιμων γιατρών