ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παπακώστα: Ανάγκη για επάρκεια αίματος και ασφάλεια στις μεταγγίσεις

Την ανάγκη για επάρκεια σε μονάδες αίματος και την ασφάλεια κατά τις μεταγγίσεις τόνισε η Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, η οποία συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, Ιωάννα Μύριλλα.

Παπακώστα: Ανάγκη για επάρκεια αίματος και ασφάλεια στις μεταγγίσεις

Κατά τη συνάντηση, η Υφυπουργός ενημερώθηκε για τη λειτουργία και τη δράση της ομοσπονδίας, καθώς και για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα όσοι πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.

Η πρόεδρος της ομοσπονδίας κατέδειξε ως μείζον πρόβλημα αυτό της έλλειψης αίματος, το οποίο και γίνεται εντονότερο για τους πολυμεταγγιζόμενους κατά τους θερινούς μήνες και τις περιόδους των εορτών.

Η Κατερίνα Παπακώστα, από την πλευρά της, τόνισε πως κύριο μέλημα του Υπουργείου Υγείας είναι η επάρκεια σε μονάδες αίματος και η ασφάλεια κατά τις μεταγγίσεις ενώ, εξέφρασε την ανάγκη ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, με στόχο την αύξηση του αριθμού των εθελοντών αιμοδοτών.

Εν τω μεταξύ, την δραματική εδώ και δύο μήνες έλλειψη αίματος στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών, κατήγγειλε χθες, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΠΑΣΠΑΜΑ). Να σημειωθεί, ότι στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών παρακολουθούνται και μεταγγίζονται σταθερά περίπου 130 πάσχοντες.

Διαβάστε ακόμη:

Επικίνδυνες ελλείψεις αίματος στο Γενικό Αθηνών εδώ και 2 μήνες