ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Οσμή σκανδάλου στην πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»

«Με διαδικασίες φαστ-τρακ και αντίθετα με ό,τι επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον» στα χέρια της Τράπεζας Πειραιώς – Πρωταρχικές οι ευθύνες του Μάκη Βορίδη

Οσμή σκανδάλου στην πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Μετά τις αποκαλύψεις του newsbomb.gr και τις δημόσιες τοποθετήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ περί σοβαρών ερωτημάτων στην υπόθεση πώλησης του «Ερρίκος Ντυνάν», που έγινε «δώρο» από την κυβέρνηση στην Τράπεζα Πειραιώς, το Τμήμα Υγείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για οσμή σκανδάλου.

Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει ευθύνες στο πρόσωπο του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, για την τροπολογία που έδωσε τη δυνατότητα να εκχωρηθεί και η άδεια λειτουργίας του νοσοκομείου κατά τον πλειστηριασμό, ενώ σημειώνει ότι η διαδικασία φαστ-τρακ που ακολουθήθηκε έρχεται σε αντίθεση με ό,τι επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον και το δικαίωμα των πολιτών για πρόσβαση σε σύγχρονες υγειονομικές μονάδες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Με διαδικασίες φαστ - τρακ και αντίθετα με ό,τι επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον και το δικαίωμα των πολιτών για πρόσβαση σε σύγχρονες υγειονομικές μονάδες, το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν περνάει στα χέρια της Τράπεζας Πειραιώς μετά από αναγκαστικό πλειστηριασμό έναντι μόλις 115.000.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, κατά την προσφιλή πρακτική της κυβέρνησης, με μια τροπολογία της τελευταίας στιγμής σε ένα άσχετο νομοσχέδιο, εκχωρείται και η άδεια λειτουργίας του νοσοκομείου στην τράπεζα που γιγαντώθηκε κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο.

Το Ερρίκος Ντυνάν δημιουργήθηκε από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ως πρότυπο νοσοκομείο με κοινωφελή χαρακτήρα για να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες. Εξαιτίας της κακοδιαχείρισης από τη μεριά της διοίκησης Μαρτίνη, κατέληξε να είναι ένα υπερχρεωμένο ίδρυμα με αβέβαιο μέλλον.

Η κυβέρνηση αρνήθηκε πεισματικά ακόμα και να συζητήσει την ένταξη του Ερρίκος Ντυνάν στο ΕΣΥ, όπως πρότεινε επανειλημμένα ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές πλέον ότι οι πολιτικές που ακολουθούνται λειτουργούν ως εργαλείο αναδιοργάνωσης του χώρου της Υγείας, με μόνο στόχο την πλήρη περικοπή του κοινωνικού κράτους, την οριστική διάλυση της δημόσιας περίθαλψης και τη στροφή στον ιδιωτικό τομέα, για όσους ακόμα έχουν την οικονομική δυνατότητα, αποκλείοντας έτσι μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας από το δικαίωμα στη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ερρίκος Ντυνάν: Το «σκάνδαλο» της δεκαετίας με... δωρεά της κυβέρνησης

Ερρίκος Ντυνάν: Σε θυγατρική του ομίλου Πειραιώς κατακυρώθηκε το κτίριο

Ερρίκος Ντυνάν: Η τροπολογία της «ντροπής» και το «δώρο» στην ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.

Εργαζόμενοι «Ερρίκος Ντυνάν»: «Δεν θα δεχθούμε ούτε μία απόλυση»

«Χάρισαν» το «Ερρίκος Ντυνάν» σε... πρώην κτηματική εταιρεία του Ομίλου Πειραιώς

Ντυνάν: Όλες οι διοικήσεις συνεργάστηκαν για την επέλαση των ιδιωτών (;)

Θ. Δρίτσας: «Πολλά τα ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν»

Ντυνάν: Ο διαγωνισμός ήταν ανοικτός σε όλους λέει το υπ. Υγείας, αλλά για την ταμπακιέρα σιωπά

ΕΟΠΥΥ: Το σημαντικό για το Ερρίκος Ντυνάν, είναι η ασφαλιστική ενημερότητα