ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παν. Κουρουμπλής: Την επόμενη εβδομάδα θα σκάσει σκάνδαλο με τις ιδιωτικές εταιρείες

Την αποκάλυψη ότι τις επόμενες ημέρες θα βγει στο φως της δημοσιότητας σκάνδαλο με τις ιδιωτικές εταιρείες στον χώρο της Υγείας, έκανε ο Υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο πλαίσιο συνέντευξής του στην "Εφημερίδα των Συντακτών".

Παν. Κουρουμπλής: Την επόμενη εβδομάδα θα σκάσει σκάνδαλο με τις ιδιωτικές εταιρείες

Μετά τις ασφαλιστικές εταιρείες, που, με την ανοχή, όπως καταγγέλλει, των προηγούμενων κυβερνήσεων ζούσαν "παρασιτικά" με τη δημόσια χρηματοδότηση, αναμένονται αποκαλύψεις και για τις ιδιωτικές εταιρείες.

Άλλωστε, όπως τονίζει, η χώρα μας έχει ιδιωτική δαπάνη 45%, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 25%.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε, μεταξύ άλλων: "Πριν από 10-12 χρόνια ίσχυε αυτό που λέω εγώ τώρα, ότι δηλαδή, όταν ένας πολίτης είχε ιδιωτική ασφάλιση και είχε και δημόσια, πλήρωνε πρώτα η ασφαλιστική εταιρεία και μετά πλήρωνε το Δημόσιο αν έμενε κάτι. Τώρα, όλα αυτά τα χρόνια, οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, έχοντας πρόσβαση στην πολιτική εξουσία, κατάφεραν με την ανοχή του πολιτικού συστήματος, να τα φορτώνουν όλα στο Δημόσιο. Αυτό δεν θα συνεχιστεί. Η γελάδα δεν έχει άλλο να δώσει. Τώρα έχει φυματίωση".

Και είπε για τις ιδιωτικές κλινικές: "Αρκετά ζητήματα είναι προς έρευνα και τεκμηρίωση. Την επόμενη εβδομάδα θα σκάσει ιστορία χοντρή με τις ιδιωτικές εταιρείες".

Για την ΕΣΑΝ Α.Ε. ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι μπορεί και να μην την καταργήσει. "Σε ένα χρόνο, τίποτα στο δημόσιο νοσοκομείο δεν θα θυμίζει τη σημερινή κατάσταση", επισήμανε και υποσχέθηκε δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη και φαρμακευτική περίθαλψη με διαβάθμιση στους πολίτες.

Διαβάστε επίσης:

Παν. Κουρουμπλής: Εξετάζει κατάργηση της συμμετοχής 10% στην ινσουλίνη για τους διαβητικούς

«Ένεση» ανθρώπινου δυναμικού στο σύστημα, επιζητά ο Ανδρέας Ξανθός