ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Έτοιμο να λειτουργήσει το νοσοκομείο Σαντορίνης - Ψηφίστηκε διάταξη στο β' πακέτο Προαπαιτούμενων

Γεγονός είναι πλέον, ακόμη και για τους πιο δύσπιστους, η νομοθέτηση της ίδρυσης του δημόσιου νοσοκομείου Σαντορίνης. Η σχετική διάταξη πέρασε στο δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων καθώς και στο Παράλληλο Πρόγραμμα που ψηφίστηκε χθες το βράδυ στην Βουλή. 

Έτοιμο να λειτουργήσει το νοσοκομείο Σαντορίνης - Ψηφίστηκε διάταξη στο β' πακέτο Προαπαιτούμενων

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ιστορία του νοσοκομείου Σαντορίνης έδωσε ξανά σάρκα και οστά ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος, ο οποίος, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα στο υπουργείο, είχε πει ότι επιθυμία του είναι να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το νοσηλευτήριο, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες όχι μόνο του νησιού αλλά κυρίως του τεράστιου όγκου των τουριστών που το επισκέπτονται.

Μάλιστα, τον περασμένο Αύγουστο που είχε επισκεφθεί το νησί ο κ. Μπασκόζος, είχε δεσμευθεί στους κατοίκους ότι όραμά του είναι να λειτουργήσει το νοσοκομείο όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Η ικανοποίησή του επομένως τώρα είναι μεγάλη και εύλογη, ενώ ο ίδιος αναφέρει πως στόχος του είναι τα εγκαίνια του νοσοκομείου να γίνουν μέσα στον επόμενο μήνα.

Το στοίχημα του κ. Μπασκόζου είναι μεγάλο, καθώς το νοσοκομείο Σαντορίνης καίτοι σύγχρονο και σχεδόν πλήρως εξοπλισμένο –σημειωτέον κόστισε περί τα 14 εκατ. ευρώ– παραμένει ερμητικά κλειστό, ζημιώνοντας τα μέγιστα τόσο τη Δημόσια Υγεία και την οικονομία όσο και τους ίδιους τους πολίτες. Επιπλέον, σε περίπτωση που καθυστερήσει η λειτουργία του, τότε θα είναι πραγματικά τραγικό για όλους, καθώς ο σύγχρονος εξοπλισμός θα είναι σχεδόν άχρηστος και δεν θα έχει πλέον καμία αξία.

Ο κ. Μπασκόζος τονίζει ότι η λειτουργία του νοσοκομείου Σαντορίνης, υπό την ομπρέλα της ΑΕΜΥ αλλά ενταγμένο στο ΕΣΥ, αποτελεί μια σημαντική υπόθεση για τους κατοίκους του νησιού, αλλά και για τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο (εκτιμάται ότι γύρω στα 2 εκατ. τουρίστες το επισκέπτονται κάθε χρόνο). Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας αναφέρει στο onMed ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την στελέχωσή του και όχι μόνο από ντόπιους.

Διαβάστε ακόμη:

Δέσμευση Μπασκόζου για άμεση έναρξη του νοσ. Σαντορίνης με δημόσιο χαρακτήρα & σε συνεργασία με την ΑΕΜΥ

Νοσ. Σαντορίνης: Εντός του καλοκαιριού πιθανόν η λειτουργία του - προσωπικό στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Άδωνις «αρνείται» να στελεχώσει το νοσοκομείο Σαντορίνης

Τρία χρόνια παραμένει κλειστό το νοσοκομείο στη Σαντορίνη

Σίριαλ η λειτουργία του νοσοκομείου Θήρας