ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Η ΟΕΝΓΕ στην πανελλαδική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου

Στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου θα συμμετάσχει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Η ΟΕΝΓΕ στην πανελλαδική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου

Συγκεκριμένα, η ΟΕΝΓΕ έχει ήδη προκρίνει τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό και θα συνεχίσει από κοινού με τους υπόλοιπους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς.

Έτσι, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ αποφάσισε τη συμμετοχή των Νοσοκομειακών Γιατρών στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου και καλεί τις και τους συναδέλφους να λάβουν μέρος στις πορείες και τα συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν σε όλη τη χώρα.

Εν τω μεταξύ, την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό που αποτελεί ταφόπλακα για εκατοντάδες χιλιάδες επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες ζήτησαν ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του ΙΣΑ, στο πλαίσιο της χθεσινής συνάντησής τους με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, την οποία είχε οργανώσει ο ΙΣΑ, καθώς και κατάληψη του γραφείου του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Νίκου Φράγκου από μέλη του ΔΣ του ΙΣΑ, που ανάγκασαν τον υπουργό Εργασίας να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου.

Εξάλλου, την ανάγκη να παραμείνει ανεξάρτητο το Ταμείο των υγειονομικών, το ΕΤΑΑ, το οποίο, παρότι δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ούτε ένα ευρώ ως χρηματοδότηση, εξακολουθεί να είναι βιώσιμο, την ώρα που το 30% των αυτοαπασχολούμενων ιατρών αδυνατεί σήμερα να καταβάλει τις ήδη ισχύουσες εισφορές, ζήτησε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Βλασταράκος, ο οποίος συναντήθηκε στις 12.30 μ.μ. με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε ακόμη:

Την απόσυρση του νομοσχεδίου-έκτρωμα ζητά ο ΙΣΑ

Βλασταράκος προς Τσίπρα: Να παραμείνει ανεξάρτητο το ΕΤΑΑ αφού το 30% των γιατρών δεν πληρώνει τις εισφορές του