ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Βορίδης: Σημαντικός για την Ελλάδα ο ερχομός της Samsung Healthcare

Για το πόσο σημαντικό είναι μία ξένη εταιρεία να επενδύει στην Ελλάδα, ένα γεγονός το οποίο στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας σε μια απαιτητική στιγμή, ανέφερε ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης, εγκαινιάζοντας την Πέμπτη το βράδυ, τα νέα γραφεία της Samsung Health care Hellas ΑΕ.

Βορίδης: Σημαντικός για την Ελλάδα ο ερχομός της Samsung Healthcare

Εκτός όμως από τον ερχομό της εταιρείας στην χώρα μας, το πιο σημαντικό, είναι, όπως τόνισε ο κ. Βορίδης, η εξαγγελθείσα πρόθεση της Samsung να δημιουργήσει στην Ελλάδα ένα Διεθνές, ένα πανευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα της, στο οποίο θα εκπαιδεύονται όχι μόνο Έλληνες αλλά και Ευρωπαίοι ιατροί.

Αναλυτικά, η ομιλία του κ. Βορίδη έχει ως εξής:

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στο χώρο της Υγείας, είναι πολλές και μάλιστα υπό ένα ιδιαίτερα σύνθετο και δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, ενώ πράγματι υπάρχει μια γενικευμένη απαίτηση, εύλογη και δίκαιη, για υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου.
Στην πραγματικότητα τα σύγχρονα ιατροτεχνολογικά προϊόντα έρχονται να απαντήσουν σε ένα διπλό ερώτημα, σε μια διπλή απαίτηση αφενός για εξετάσεις μεγαλύτερης ευκρίνειας, καλύτερης ποιότητας και άρα για την διασφάλιση υψηλοτέρου επιπέδου υγείας, αφετέρου όμως με χαμηλότερο κόστος, τέτοιο που να μπορούν να επωμιστούν τα σύγχρονα συστήματα υγείας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στα υπόλοιπα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για αυτό το λόγο καλωσορίζουμε την Samsung στην Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι μαζί με τους Έλληνες συνεταίρους της μπορεί να έχει μια επιτυχή δραστηριότητα εδώ. Ακόμη πιο σημαντική, όμως, είναι η εξαγγελθείσα πρόθεση της Samsung να δημιουργήσει στην Ελλάδα ένα Διεθνές, ένα πανευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα της, Ένα κέντρο όπου θα υπάρχει η δυνατότητα να εκπαιδεύονται όχι μόνο Έλληνες αλλά και Ευρωπαίοι ιατροί. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα. Είναι κάτι το οποίο ενισχύει τη θέση και το στίγμα της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό χάρτη. Και ασφαλώς εκτός της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και με άλλους φορείς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα –όσοι απαιτούνται για να υλοποιηθεί αυτό το μεγάλο σχέδιο- είναι ξεκάθαρη και δηλωθείσα η πρόθεσή του Υπουργείου Υγείας να υποστηριχθεί αυτή η πρόθεση.

Ευχόμαστε, λοιπόν, κάθε επιτυχία σε αυτή τη δραστηριότητα, καθώς και στις υπόλοιπες επαγγελματικές δραστηριότητες της εταιρίας στην πατρίδα μας».

Διαβάστε ακόμη:

Samsung Healthcare: Η Ελλάδα διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο γιατρών & τεχνικών σε νέες τεχνολογίες