ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εγκύκλιος Βορίδη για εμβολιασμό όλων των άπορων και ανασφάλιστων

Εντολή προκειμένου να εμβολιαστούν όλοι οι άποροι και ανασφάλιστοι πολίτες έδωσε ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης με κατεπείγουσα εγκύκλιο που απέστειλε στις αρμόδιες Υγειονομικές αρχές.

Εγκύκλιος Βορίδη για εμβολιασμό όλων των άπορων και ανασφάλιστων

Στην εγκύκλιο ο υπουργός, ζητά από τους αρμόδιους φορείς στις μονάδες υγείας να μεριμνήσουν ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να προμηθεύονται εμβόλια και να διενεργούν προγράμματα εμβολιασμών που θα καλύπτουν τους ανασφάλιστους και λοιπούς δικαιούχους όπως ασφαλισμένοι που έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα και δεν δικαιούνται υπηρεσιών φαρμακευτικής περίθαλψης.

Με την εγκύκλιο, παρακαλούνται οι Διοικητές των ΥΠε της χώρας και όσοι από τους Καλλικρατικούς Δήμους συμμετέχουν στις εμβολιαστικές δράσεις, να συνεργαστούν κατά περίπτωση για την αποτελεσματικότερη εμβολιαστική κάλυψη των άπορων και ανασφάλιστων πολιτών. Ωστόσο διευκρινίζει ότι τα εμβόλια ταξιδιωτικής ιατρικής δεν παρέχονται δωρεάν από το Ελληνικό Δημόσιο, με εξαίρεση τους συμμετέχοντες σε επίσημες κρατικές αποστολές. Η εξόφληση των παραπάνω εμβολίων γίνεται απευθείας από τον ενδιαφερόμενο μέσω τραπεζικού λογαριασμού.

Να σημειωθεί – όπως αναφέρεται στην ίδια εγκύκλιο- ότι το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης των διαδικασιών διενέργειας ανοιχτού διεθνή διαγωνισμού, ο οποίος ξεκίνησε κατά το 2013 για προμήθεια και διάθεση εμβολίων για την εμβολιαστική κάλυψη των άπορων και ανασφάλιστων παιδιών. Επιπλέον αναμένει την εκτέλεση της ετήσιας παραγγελίας για το τρέχον έτος από το Ε.Ι. ΠΑΣΤΕΡ το οποίο επίσης διενεργεί διεθνή διαγωνισμό.

Διαβάστε ακόμη:

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών οι φαρμακοποιοί για τις ελλείψεις φαρμάκων

Κοινωνική ευαισθησία και προσφορά 300 εμβολίων από τη ΒΙΑΝΕΞ στην Κρήτη