ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Αιχμές εργαζομένων για κακοδιοίκηση Ρόζενμπεργκ, την ώρα που ο Γιαννόπουλος επιστρέφει

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας - η οποία δικαιώνει τον πρώην πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητή Αθανάσιο Γιαννόπουλο- χαιρετίζει με τον δικό του τρόπο, το Σωματείο Εργαζομένων του Κέντρου, σημειώνοντας ότι «αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να λάβουν τέλος οι τακτικές εκφοβισμού και αποκλεισμού που έχουμε υποστεί το τελευταίο διάστημα».

ΚΕΕΛΠΝΟ: Αιχμές εργαζομένων για κακοδιοίκηση Ρόζενμπεργκ, την ώρα που ο Γιαννόπουλος επιστρέφει
Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου
Πρόκειται για πολύ σοβαρή καταγγελία εκ μέρους των εργαζομένων, καθώς για πρώτη φορά ένα επίσημο (συνδικαλιστικό) όργανο του υγειονομικού φορέα, μιλάει για αναξιοπρεπείς καταστάσεις και κλίμα εκφοβισμού εκ μέρους της διοίκησης, επικεφαλής της οποίας είναι (ή για την ακρίβεια ήταν μέχρι προχθές) ο καθηγητής κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.

Μάλιστα οι Εργαζόμενοι αναφέρουν ότι η εκδικητική και άδικη συμπεριφορά αλλά και το κλίμα κακοδιοίκησης και εκφοβισμού, θα οδηγήσουν το Σωματείο να αποταθεί στην Δικαιοσύνη, στην οποία έχουν ήδη καταθέσει σχετικά στοιχεία.

Γιατί όμως αυτή η συμπεριφορά απέναντι στο ανθρώπινο δυναμικό; Κανείς δεν κερδίζει από τέτοιες παλαιού τύπου πρακτικές, και σίγουρα πάντως όχι η δημόσια υγεία.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στηλιτεύουν και την ανακοίνωση (non paper) του υπουργείου Υγείας, η οποία εμπεριέχει μία αντίφαση, καθώς από την μία πλευρά αναφέρει ότι «σέβεται απόλυτα τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας», αλλά ταυτόχρονα, «είναι αποφασισμένο να καθαρίσει μέχρι τέλους το «απόστημα» του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως σημειώνει με νόημα.

Ας δούμε αναλυτικά την ανακοίνωση των Εργαζομένων:

«Οι Εργαζόμενοι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, έχουμε συνειδητά τηρήσει το τελευταίο διάστημα διακριτική στάση αποφεύγοντας την οποιαδήποτε αντιπαράθεση με όσους, ηθελημένα ή όχι, αναπαράγουν ψεύδη, συκοφαντίες και ανακρίβειες.

Η τελευταία Διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. επέλεξε να συμπεριφερθεί επιθετικά, άδικα και εκδικητικά απέναντι στους Εργαζομένους όχι μόνο προβαίνοντας σε πρακτικές κακοδιοίκησης σε μία κρίσιμη και οριακή στιγμή για τη Δημόσια Υγεία, αλλά καταστρατηγώντας θεμελιώδη εργασιακά και ατομικά δικαιώματα.

Αντισταθήκαμε με αξιοπρέπεια, συνεπείς στη δουλειά μας, αντιλαμβανόμενοι ότι το έργο μας και οι υπηρεσίες που προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο αποτελούν την έξωθεν καλή μαρτυρία μας.

Για τους παραπάνω λόγους έχουμε ήδη αποστείλει στοιχεία στη Δικαιοσύνη και θα αποταθούμε σε αυτήν για το σύνολο των πράξεων ή και παραλείψεων της μέχρι χθες Διοίκησης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. , γιατί εμείς οι εργαζόμενοι οφείλουμε να διαφυλάξουμε το έργο του Οργανισμού, μακριά από κατασκευασμένες επιθέσεις και πορίσματα. Όλα τα ζητήματα στο φως της Δικαιοσύνης.

Η χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να λάβουν τέλος οι τακτικές εκφοβισμού και αποκλεισμού που έχουμε υποστεί το τελευταίο διάστημα. Δεν θα επιτρέψουμε οι πλάτες των Εργαζομένων να γίνουν πεδίο αντιπαράθεσης και εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων».

Οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ, καλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να επιδείξει σεβασμό απέναντι στους Εργαζομένους, καταδικάζοντας τις δηλώσεις των «κύκλων» του Υπουργείου Υγείας «περί αποστήματος», δηλώσεις που προσβάλλουν και ισοπεδώνουν συλλήβδην 600 Εργαζομένους, το έργο και την προσφορά δεκαετιών και δυσφημούν έναν ολόκληρο Οργανισμό.

Οι Εργαζόμενοι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. καταλήγει το Σωματείο, «έχουμε επανειλημμένα ζητήσει συνάντηση με τους κ.κ. Υπουργούς έχοντας καταθέσει συγκεκριμένη θεματολογία, χωρίς δυστυχώς καμία απολύτως ανταπόκριση.
Εμείς παραμένουμε στην πρώτη γραμμή της Δημόσιας Υγείας, με θέσεις και επεξεργασμένες προτάσεις που προάγουν το καλό της κοινωνίας, μακριά από αντιπαραθέσεις. Ευελπιστούμε ότι το Υπουργείο Υγείας θα αφήσει του «κύκλους» και θα ακούσει τους Εργαζομένους. Είμαστε άνθρωποι, Εργαζόμενοι. Δεν είμαστε αριθμοί. Πολύ περισσότερο, δεν είμαστε... απόστημα».

Εν τω μεταξύ, η απόφαση του ΣτΕ της Δευτέρας, με την οποία δικαιώνεται ο πρώην πρόεδρος του φορέα καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος αλλάζει άρδην το τοπίο στον Οργανισμό. Ο κ. Γιαννόπουλος σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με τα άλλα δύο μέλη του ΔΣ κ.κ. Γιαννάκη και Μπίτα, θα επισκεφθεί τα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ σήμερα το μεσημέρι, αποφασισμένος να αναλάβει καθήκοντα εκ νέου. Το μεγάλο ερωτηματικό φυσικά όπως τονίσαμε και χθες, είναι κατά πόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα επιτρέψει να συμβεί αυτό, αφού θα είναι σαν να παραδέχεται το λάθος που έχει διαπράξει (και κυρίως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης) που ουσιαστικά εξεδίωξε τον κ. Γιαννόπουλο.

Διαβάστε ακόμη:

Δικαίωση Γιαννόπουλου: Το υπ. Υγείας σε δεύτερες σκέψεις για να αγνοήσει την απόφαση του ΣτΕ