ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Έκρηξη εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν θα γίνουμε αρένα πολιτικών σκοπιμοτήτων - Δεν μετείχαμε ποτέ σε ΔΣ

Οι Εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν θα γίνουν η αρένα πολιτικών σκοπιμοτήτων και προσωπικών φιλοδοξιών, απαντά το ΔΣ των εργαζομένων την Δευτέρα με νέα του ανακοίνωση. Η προσπάθεια ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ του επιστημονικού έργου των Εργαζομένων, ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ της προσφοράς του συνόλου του προσωπικού (επιστημονικό και διοικητικό), ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ της αξιοπρέπειάς μας με ανοίκειους χαρακτηρισμούς όπως «απόστημα», «offshore» και «βολεμένοι ημέτεροι», είναι πέρα από κάθε όριο πολιτικής και εργασιακής ορθότητας και θα μας βρίσκουν αντίθετους, τονίζει το ΔΣ. 

Έκρηξη εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν θα γίνουμε αρένα πολιτικών σκοπιμοτήτων - Δεν μετείχαμε ποτέ σε ΔΣ

Στην νέα του ανακοίνωση το ΔΣ απαντά καυστικά για όλα τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, ότι «στο ΚΕΕΛΠΝΟ οι Εργαζόμενοι δεν μετέχουν και δεν μετείχαν ΠΟΤΕ με εκπρόσωπό τους στα Διοικητικά Συμβούλια του Οργανισμού. ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥΣ».

Να θυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι καθώς δεν υπήρξε απαρτία στο ΔΣ το οποίο συγκάλεσε ο καθηγητής Αθ. Γιαννόπουλος την περασμένη Τετάρτη, με μόνο θέμα την μισθοδοσία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων έχει ως εξής:

«Το "Γραφείο Τύπου" του Υπουργείου Υγείας, διαδεχόμενο τους γνωστούς "κύκλους του Υπουργείου Υγείας", έρχεται να απαντήσει στα αγωνιώδη αιτήματα των Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, εξαπολύοντας για ακόμα μία φορά ύβρεις, συκοφαντίες και ψεύδη.

Το "Γραφείο Τύπου" του Υπουργείου Υγείας επιτίθεται στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τους Εργαζομένους, χαρακτηρίζοντάς το «offshore εταιρεία βολέματος ημετέρων», την ίδια ώρα που το ΚΕΕΛΠΝΟ με το άξιο στελεχιακό του δυναμικό (επιστήμονες , διοικητικοί, ιατροί, νοσηλευτές ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, παρασκευαστές, χημικοί, βιολόγοι κλπ):
- στελεχώνει τις ΜΕΘ και τα λοιπά Τμήματα των Νοσοκομείων όλης της χώρας.
-Υλοποιεί το στρατηγικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα 25 εκ. Ευρώ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
-Προκηρύσσει και θα ολοκληρώσει την κάλυψη 850 νέων θέσεων εργασίας για τις ανάγκες της αντιμετώπισης του προσφυγικού προγράμματος στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής.
-Βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο όλες τις ημέρες του χρόνου για ζητήματα διαχείρισης υγειονομικών κρίσεων.
-Καλύπτει την αντιρετροϊκή θεραπεία των οροθετικών όλης της χώρας.

-Εκπονεί Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Λοιμώδη Νοσήματα.
- Σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα πρόληψης τόσο στον γενικό πληθυσμό όσο και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
-Επιτηρεί επιστημονικά τόσο τα λοιμώδη όσο και τα χρόνια μη λοιμώδη νοσήματα.
-Συντάσσει περιβαλλοντικές μελέτες και διερευνά περιβαλλοντικά ζητήματα που θέτουν ενδεχομένως σε κίνδυνο την δημόσια υγεία
-Λειτουργεί το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας και τα Περιφερειακά Εργαστήρια Δημόσιας Υγείας.

Αυτόν τον Οργανισμό το «Γραφείο Τύπου και οι κύκλοι του Υπουργείου Υγείας» χαρακτηρίζουν ως offshore, αυτούς τους Εργαζομένους χαρακτηρίζουν βολεμένους ημέτερους.

Δεν έχουν κανένα πρόβλημα ωστόσο την ίδια στιγμή να χρησιμοποιήσουν τις δομές και υπηρεσίες τόσο του Οργανισμού όσο και των ίδιων των Εργαζομένων προκειμένου να υλοποιήσουν τις πολιτικές τους προτεραιότητες. Λίγο οξύμωρο δεν είναι; Ας μην ματαιοπονούν, καλλιέργεια διχαστικών γραμμών εντός του Οργανισμού με τεχνικές κοινωνικού αυτοματισμού, πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων, ετικέτες έντιμων και ανέντιμων, επιστημόνων και διοικητικών, αρεστών και μη αρεστών, διαχωρισμού του Σωματείου Εργαζομένων από τους Εργαζόμενους (την στιγμή που το Σωματείο εξελέγη πριν 5 εβδομάδες από τους ίδιους τους Εργαζόμενους με ποσοστό συμμετοχής ρεκόρ άνω του 80%) ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. Ας μάθουν στο «Γραφείο Τύπου» του Υπουργείο ότι το Σωματείο Εργαζομένων λειτουργεί πρωτοβάθμια, ενωτικά, χωρίς παρατάξεις, πέρα και πάνω από κόμματα και με γνώμονα μόνο την προστασία των Εργαζομένων.

Πρώτη φορά βλέπουμε να εξαπολύεται επίθεση σε Σωματείο Εργαζομένων όταν αυτό αποστέλλει στην Δικαιοσύνη στοιχεία, αναφορικά με την διερεύνηση τυχόν ΑΞΙΟΠΟΙΝΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ.

Πρώτη φορά βλέπουμε να εξαπολύεται επίθεση σε Εργαζομένους που ασκούν τα καθήκοντά τους, σύμφωνα με τις εντολές της Διοίκησης. Άραγε αυτοί οι υπάλληλοι είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού από αυτούς που υπερασπίζονται, οι ίδιοι «κύκλοι» που μας κατηγορούν, για διαγωνισμούς και έργα που τώρα υλοποιούνται; Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να είναι εκτεθειμένοι σε τακτικές εκφοβισμού και αυθαιρεσίας που εκφράζονται με την πίεση για την εκτέλεση προφορικών εντολών υπό την απειλή διάταξης πειθαρχικού ελέγχου ή εξαναγκασμού σε παραίτηση.

Ούτε μπορεί φυσικά να βρίσκονται ελεγχόμενοι επειδή εκτελούν γραπτές εντολές, στο πλαίσιο του Κανονισμού Λειτουργίας του Οργανισμού και των προβλεπομένων διαδικασιών. Αυτό το αντιφατικό αδιέξοδο που μετατρέπει τους εργαζομένους σε εξιλαστήρια θύματα και μεταθέτει στις πλάτες τους ευθύνες που δεν τους αναλογούν θα λάβει τέλος.

Πρώτη φορά οι Εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ μένουν απλήρωτοι τιμωρητικά με πολιτική απόφαση, καθώς το "Γραφείο Τύπου" του Υπουργείου Υγείας ψεύδεται, ως προς την διαδικασία καταβολής της μισθοδοσίας. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στο "Γραφείο Τύπου" ότι η παροχή εξουσιοδότησης στον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ από το ΔΣ , την οποία τελικώς δεν έλαβε, κατ ‘εντολών του Υπουργείου Υγείας, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για να εκτελεστεί το σχετικό ένταλμα πληρωμής από την τράπεζα.

Πρώτη φορά αποφασίζουν για νέο Οργανόγραμμα, χωρίς την συμμετοχή των Εργαζομένων.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ. Σαφέστατα βρίσκονται σε δύσκολη θέση να παραδεχθούν ότι το σχέδιο που εν κρυπτώ ετοιμάζουν και που και οι ίδιοι διαβεβαιώνουν ότι θα διασφαλίζει όλες τις θέσεις εργασίας, δεν περιλαμβάνει οργανικές θέσεις για όλους τους εργαζόμενους εντός του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως ορίζεται από τον Νόμο 3370/2005. ΑΛΛΟ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΚΕΕΛΠΝΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ.

Πρώτη φορά βλέπουμε η αποκατάσταση της Δικαιοσύνης, η ισονομία και η ισότιμη μεταχείριση των Εργαζομένων να βαφτίζονται μισθολογικά αιτήματα. Δεν ζητάμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω από ό,τι προβλέπεται στο Ενιαίο Μισθολόγιο.
Πρώτη φορά βλέπουμε οι αγώνες του Σωματείου και η αναγνώριση των δίκαιων αιτημάτων μας για νομοθετική ρύθμιση από την Βουλή οικονομικών εκκρεμοτήτων που αφορούν τους Εργαζόμενους, να βαφτίζονται "εισηγήσεις" της Διοίκησης, ενώ έχουν την δική μας υπογραφή και φέρουν την δική μας σφραγίδα. Αναμένουμε τα λόγια να γίνουν πράξεις.

Και για το τέλος σας δηλώνουμε τα εξής:

- Καμία προσπάθεια εκφοβισμού, τρομοκρατίας και διάχυσης φόβου δεν θα γίνουν ανεκτές.
- Λαϊκές δίκες και δικαστήρια εκ μέρους οποιασδήποτε Διοίκησης δεν θα ανεχθούμε για κανένα εργαζόμενο που έρχεται να κάνει την δουλειά του, στο πλαίσιο των οριζόμενων αρμοδιοτήτων του.
- Όλα στο φως της Δικαιοσύνης την οποία εμπιστευόμαστε τυφλά. Υπενθυμίζουμε δε προς πάσα κατεύθυνση ότι στο ΚΕΕΛΠΝΟ οι Εργαζόμενοι δεν μετέχουν και δεν μετείχαν ΠΟΤΕ με εκπρόσωπό τους στα Διοικητικά Συμβούλια του Οργανισμού. ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥΣ.

Η προσπάθεια ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ του επιστημονικού έργου των Εργαζομένων, ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ της προσφοράς του συνόλου του προσωπικού (επιστημονικό και διοικητικό), ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ της αξιοπρέπειάς μας με ανοίκειους χαρακτηρισμούς όπως «απόστημα», «offshore» και «βολεμένοι ημέτεροι», είναι πέρα από κάθε όριο πολιτικής και εργασιακής ορθότητας και θα μας βρίσκουν αντίθετους.

Οι Εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν θα γίνουν η αρένα πολιτικών σκοπιμοτήτων και προσωπικών φιλοδοξιών».

Διαβάστε ακόμη:

ΚΕΕΛΠΝΟ: Συνεχίζεται η κόντρα - Σκληρή απάντηση Γιαννόπουλου στο υπ. Υγείας

Υπ. υγείας: Σχέσεις εξάρτησης του ΚΕΕΛΠΝΟ με σκοτεινά κυκλώματα διαφθοράς & διαπλοκής

Οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ ζητούν τον σεβασμό του υπ. Υγείας & επαναλαμβάνουν: Δεν είμαστε απόστημα

ΚΕΕΛΠΝΟ: Η Πρώτη φορά Αριστερά αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους & τις ΜΕΘ στον αέρα