ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Συνεχίζεται η κόντρα - Σκληρή απάντηση Γιαννόπουλου στο υπ. Υγείας

Σκληρή είναι η απάντηση του καθηγητή Αθανάσιου Γιαννόπουλου προς το υπουργείο Υγείας αργά το βράδυ της Κυριακής, ο οποίος εξηγεί τι συνέβη αναφορικά με το θέμα της μισθοδοσίας των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ανακοίνωση της ηγεσίας μιλάει ακόμη, για «σχέσεις εξάρτησης του φορέα με σκοτεινά κυκλώματα διαπλοκής και δαφθοράς».

ΚΕΕΛΠΝΟ: Συνεχίζεται η κόντρα - Σκληρή απάντηση Γιαννόπουλου στο υπ. Υγείας

Να θυμίσουμε, ότι ο κ. Γιαννόπουλος την περασμένη Τετάρτη συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να περάσει το θέμα της μισθοδοσίας των εργαζομένων - οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για το 15νθήμερο- ωστόσο πέντε μέλη του ΔΣ δεν παρέστησαν, επομένως η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε.

Το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του χθές, κατηγορεί ευθέως τον κ. Γιαννόπουλο που δεν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι «οι κραυγές αυτών των ημερών για την καθυστέρηση της καταβολής των αποδοχών τους είναι ασφαλώς εκ του πονηρού: Ο κ. Γιαννόπουλος ως «νόμιμος» εκπρόσωπος του Οργανισμού όφειλε να προχωρήσει στην υπογραφή του εντάλματος πληρωμής και όχι να κρύβεται πίσω από την απόλυτα θεμιτή άρνηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου να τον αναγνωρίσουν».

Επιπλέον, συνεχίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, υπογραμμίζοντας «Το Υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει με σταθερότητα και συνέπεια το έργο της ουσιαστικής αναβάθμισης και προστασίας της Δημόσιας Υγείας, απαλλάσσοντας οριστικά ένα φορέα ζωτικής σημασίας όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ από τα κυκλώματα της διαφθοράς και των πελατειακών σχέσεων και διασφαλίζοντας τον επιστημονικό και κοινωνικό του ρόλο».

Ο κ. Γιαννόπουλος απαντά ότι σύμφωνα με τον νόμο, μόνο το ΔΣ είναι το ανώτατο συλλογικό όργανο διοίκησης, το οποίο μπορεί να αποφασίσει και να εξουσιοδοτήσει αυτόν, που έχει το δικαίωμα με την υπογραφή του να εκταμιεύσει το οποιοδήποτε ποσό.

Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του κ. Γιαννόπουλου, έχει ως εξής:

«Με έκπληξή μου διαπίστωσα ότι διακινήθηκε στα μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, η οποία σε ότι με αφορά βρίθει ανακριβειών αλλά και θεσμικών παρεμβάσεων.

Στο θέμα της μισθοδοσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ θέλω να καταστήσω σαφές με βάση το γράμμα του νόμου και όχι το " εκ του πονηρού" του υπουργείου, ότι σε καμιά περίπτωση δεν υπήρχε η παραμικρή δυνατότητα υπογραφής μου, για να πληρωθούν τη μισθοδοσία τους οι εργαζόμενοι, καθώς δεν ήταν νόμιμη ενέργεια και αυτό διότι:

Ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. είναι μεν ο νόμιμος εκπρόσωπος του Οργανισμού, όμως το Δ.Σ. είναι το ανώτατο συλλογικό όργανο διοίκησης, βάσει του Ιδρυτικού ΠΔ 358/1992 , και ως εκ τούτου το μόνο αρμόδιο ν’ αποφασίσει και να εξουσιοδοτήσει αυτόν, που έχει το δικαίωμα με την υπογραφή του να εκταμιεύσει το οποιοδήποτε ποσό.

Η εξουσιοδοτική πράξη, (δηλ. απόφαση Δ.Σ.) δεν μου δόθηκε εν τέλει, καθώς δεν πραγματοποιήθηκε ελλείψει απαρτίας (κατ’ εντολήν του υπουργείου Υγείας, όπως διαφαίνεται από την ανακοίνωση του συντάκτη).
Συνεπώς γνωρίζουν πολύ καλά στο υπουργείο Υγείας ποιος είναι ο υπεύθυνος για την τεράστια αναστάτωση που έχει προκληθεί, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.

Σε ότι αφορά τα θέματα Δικαιοσύνης καλύτερα θα είναι εκείνοι που την επικαλούνται, πρωτίστως να μην την αμφισβητούν με τις ίδιες τις πράξεις τους. Η αγωνία ορισμένων να υποκαταστήσουν την Δικαιοσύνη στο ρόλο της, δείχνει ασέβεια στα Θεσμικά Όργανα της και αδιαφορία για τη διάκριση των εξουσιών που αποτελεί θεμελιώδη όρο του Συντάγματος και δυστυχώς αυτό είναι έκδηλο στην ανακοίνωση και το πνεύμα του συντάκτη της».

Διαβάστε ακόμη:

Υπ. υγείας: Σχέσεις εξάρτησης του ΚΕΕΛΠΝΟ με σκοτεινά κυκλώματα διαφθοράς & διαπλοκής

Οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ ζητούν τον σεβασμό του υπ. Υγείας & επαναλαμβάνουν: Δεν είμαστε απόστημα

ΚΕΕΛΠΝΟ: Η Πρώτη φορά Αριστερά αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους & τις ΜΕΘ στον αέρα