ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Συγγενείς Καρδιοπάθειες: 3η Ημερίδα από την Κλινική Συγγενών Καρδιοπαθειών του ΜΗΤΕΡΑ

Την 3η Ημερίδα Καρδιολογίας και Καρδιοχειρουργικής Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων του ΜΗΤΕΡΑ, διοργανώνει στις 22 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο “Ν. Λούρος”, η Κλινική Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων του ΜΗΤΕΡΑ, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης και στη βελτιστοποίηση των ιατρικών υπηρεσιών για ασθενείς με παθήσεις της καρδιάς.

Συγγενείς Καρδιοπάθειες: 3η Ημερίδα από την Κλινική Συγγενών Καρδιοπαθειών του ΜΗΤΕΡΑ

Η αλματώδης εξέλιξη στην Παιδοκαρδιολογία και την Παιδοκαρδιοχειρουργική συνετέλεσε καθοριστικά στην επίτευξη της ενηλικίωσης των παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες σε ποσοστό που υπερβαίνει το 95%. Αναμένεται ότι σε παγκόσμια κλίμακα τα επόμενα χρόνια ο αριθμός των ενηλίκων με συγγενή καρδιοπάθεια θα ξεπεράσει τον αντίστοιχο παιδιατρικό πληθυσμό. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει την ανάγκη παρακολούθησης, διάγνωσης, φροντίδας και θεραπευτικής προσέγγισης από εξειδικευμένους ειδικούς παρόχους υγείας.

Η ημερίδα έχει ελεύθερη είσοδο και απευθύνεται σε φοιτητές, ειδικευόμενους και ειδικευμένους Καρδιολόγους, Γυναικολόγους, Χειρουργούς Θώρακος και Παιδιάτρους που ασχολούνται ή θα ασχοληθούν με αυτό τον ειδικό και συνάμα ευαίσθητο πληθυσμό.

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος – Καρδιάς – Αγγείων, της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Καρδιολογίας, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.