ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Διευκρινήσεις Παπακώστα για τα προσόντα των επαγγελματιών ψυχικής υγείας

Διευκρινίσεις σχετικά με τα προσόντα που πρέπει να πληρούν οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας απέστειλε, με το υπ' αριθμ. Y5β /Γ.Π./ΟΙΚ.90764 έγγραφό της, προς το τους φορείς ψυχικής υγείας (ΝΠΙΔ) αρμοδιότητας του Υπουργείου, η Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου.

Διευκρινήσεις Παπακώστα για τα προσόντα των επαγγελματιών ψυχικής υγείας

Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι κατά τον πρωτοβάθμιο έλεγχο των κοστολογημένων πράξεων, αλλά και κατά τον έλεγχο των δικαιολογητικών, σχετικά με τη χορήγηση αδειών λειτουργίας μονάδων ψυχικής υγείας, διαπιστώθηκε πως ορισμένοι εργαζόμενοι, οι οποίοι διενεργούν θεραπευτικές πράξεις, δεν κατέχουν το σύνολο των οριζομένων από τις ισχύουσες διατάξεις τυπικών προσόντων.

Για τον λόγο αυτό η Υφυπουργός παραθέτει το σχετικό ισχύον νομικό πλαίσιο, υπενθυμίζοντας πως η μη τήρησή του αποτελεί αιτιολογία απόρριψης ως μη επιλέξιμων δαπανών των αντιστοίχων παρασχεθεισών υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Τέλος στο έγγραφο διευκρινίζεται ότι, εφόσον στην άδεια λειτουργίας δομής ψυχικής υγείας, αποτυπώνεται ειδικότητα, η οποία δεν σχετίζεται με τις απαιτούμενες από το νομικό πλαίσιο ως προς την κατάθεση άδειας άσκησης επαγγέλματος, αυτή εκλαμβάνεται ως παροχή διοικητικών ή άλλων υπηρεσιών.

Διαβάστε ακόμη:

Παπακώστα: Απαραίτητο το σύστημα για την παρακολούθηση των μονάδων ψυχικής υγείας

Παπακώστα: Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση προχωράει κανονικά

Εθνικό Ίδρυμα Κωφών: Και η πρόνοια στο στόχαστρο των ιδιωτικών συμφερόντων