ΥΓΕΙΑ

Πώς θα προστατευθείτε από τις 3 μεγαλύτερες απειλές της υγείας σας

Σίγουρα οι παράγοντες που απειλούν καθημερινά την υγεία μας είναι πολλοί, ωστόσο υπάρχουν τρία συγκεκριμένα πράγματα στα οποία θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα.

 

Πώς θα προστατευθείτε από τις 3 μεγαλύτερες απειλές της υγείας σας

Δείτε ποιες είναι σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες οι τρεις μεγαλύτερες απειλές για την υγεία μας που μπορούμε να προστατευθούμε.

No.1: Καρδιά

Οι παθήσεις της καρδιάς χτυπούν τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Προκειμένου να μειώσετε τις πιθανότητες η καρδιοπάθεια να χτυπήσει και τη δική σας πόρτα, δείτε τι θα πρέπει να προσέχετε:

Να τρέφεστε υγιεινά

Λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, πλούσια σε φυτικές ίνες τρόφιμα και άπαχες πηγές πρωτεϊνών είναι ιδανικά για την καρδιά σας.

Αντιμετωπίστε τις χρόνιες παθήσεις

Ακολουθείτε τις συμβουλές των γιατρών σας σχετικά με την υψηλή χοληστερόλη, την υψηλή αρτηριακή πίεση και το υψηλό σάκχαρο.

Μην ξεχνάτε την άσκηση

Περπάτημα, τρέξιμο ακόμα και χορός ενδείκνυνται για να διατηρήσετε τη φόρμα σας.

Προσοχή στο βάρος

Τα παραπανήσια κιλά αυξάνουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.

Μην το παρακάνετε με το αλκοόλ

Η υπερκατανάλωση μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση. Μπορείτε να απολαμβάνετε το αγαπημένο σας ποτό αλλά με μέτρο!

Διαχειριστείτε το άγχος

Μην το αμελείτε καθώς το στρες θεωρείται βασική παράμετρος των καρδιακών παθήσεων.

No.2: Καρκίνος

Ο καρκίνος του μαστού του πνεύμονα, του δέρματος και του παχέος εντέρου είναι μερικές από τις πιο συνήθεις μορφές καρκίνου. Μειώστε τον κίνδυνο, ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές:

Διατηρήστε ένα υγιές βάρος

Σύμφωνα με έρευνα, διατηρώντας ένα υγιές βάρος μειώνετε τον κίνδυνο εκδήλωσης διαφόρων τύπων καρκίνου.

Ασκείστε σε κάθε ευκαιρία

Εκτός του ότι βοηθά να διατηρήσετε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα, συμβάλλει και στη μείωση των πιθανοτήτων εκδήλωσης ορισμένων τύπων καρκίνου.

Τρώτε άφθονα φρούτα και λαχανικά

Οι υγιεινές επιλογές στο καθημερινό σας γεύμα μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες εκδήλωσης των περισσότερων τύπων καρκίνου.

Προστατευθείτε από τον ήλιο

Μην ξεχνάτε όταν βρίσκεστε σε εξωτερικού χώρους να φοράτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και να επαναλαμβάνετε τη χρήση του ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Αν είστε μητέρα να θηλάζετε

Στην περίπτωση των γυναικών, ο θηλασμός μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου για εμφάνιση καρκίνου του μαστού.

Περιορίστε το αλκοόλ

Ο κίνδυνος εκδήλωσης καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου, του πνεύμονα, του νεφρού και του ήπατος αυξάνεται με την υπερκατανάλωση αλκοόλ.

Κάνετε τακτικά τσεκ απ

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για τις τακτικές προληπτικές εξετάσεις, που χρειάζεται να κάνετε.

No.3: Εγκεφαλικό

Σίγουρα δεν είναι δυνατό να ελέγξετε όλους τους παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν εγκεφαλικό επεισόδιο, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα πράγματα που θα σας προστατέψουν:

Προσοχή στις διατροφικές ατασθαλίες

Ακολουθήστε μία υγιεινή διατροφή και προσπαθήστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, περιορίζοντας τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη και χοληστερόλη. Αν είστε υπέρβαροι, προσπαθήστε να χάσετε τα περιττά κιλά.

Περιορίστε το αλκοόλ

Για τις γυναίκες, το φυσιολογικό όριο δεν υπερβαίνει το ένα ποτό την ημέρα, ενώ για τους άνδρες τα δύο ποτά.

Προσοχή στις χρόνιες παθήσεις

Αν έχετε υψηλή χοληστερόλη ή υψηλή αρτηριακή πίεση, ακολουθήστε τις συστάσεις θεραπείας του γιατρού σας. Εάν έχετε διαβήτη, κρατήστε το σάκχαρο υπό έλεγχο.