ΥΓΕΙΑ

Το τρομακτικό στατιστικό για τα παιδιά που οι μητέρες τους πίνουν αλκοόλ στην εγκυμοσύνη

Τα παιδιά που έχουν διαγνωστεί με διαταραχή από, αλκοόλ επειδή οι μητέρες τους πίνουν υπερβολικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να έχουν μειωμένες κινητικές δεξιότητες, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ και του Ινστιτούτου George.

Το τρομακτικό στατιστικό για τα παιδιά που οι μητέρες τους πίνουν αλκοόλ στην εγκυμοσύνη

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που εκτίθενται σε αλκοόλ στη μήτρα έχουν προβλήματα με την ισορροπία και τον συντονισμό των κινήσεών τους καθώς μεγαλώνουν.

Για τις ανάγκες της έρευνας, η επικεφαλής ερευνήτρια της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, δρ Barbara Lucas, αξιολόγησε μαζί με τους συνεργάτες της τα αποτελέσματα προηγούμενων ερευνών, για να προσδιορίσουν το πώς οι κινητικές δεξιότητες του παιδιού, μπορεί να επηρεαστούν από την κατανάλωση αλκοόλ των μητέρων τους κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Η δρ Lucas ισχυρίζεται ότι "τα βρέφη που έχουν διαγνωστεί με διαταραχή από την χρήση αλκοόλ της μητέρας κατά την εγκυμοσύνη έχουν τρεις φορές αυξημένες πιθανότητες να έχουν μειωμένες κινητικές δεξιότητες".

Από την έρευνα, ωστόσο, δεν προέκυψε το ακριβές ποσοστό των βρεφών που αναπτύσσουν τέτοιες κινητικές δυσκολίες όταν εκτίθενται σε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ στην μήτρα της μητέρας τους.

Οι επιστήμονες πάντως επισήμαναν ότι ακόμα και ένα αλκοολούχο ποτό την ημέρα μπορεί να βλάψει σοβαρά τον εγκέφαλο και τα περιφερειακά νεύρα του βρέφους όσο αυτό είναι ακόμα στην μήτρα.

Διαβάστε επίσης:

Ποια εποχή του χρόνου γεννιούνται τα πιο δυνατά παιδιά

Γέννησε λίγα λεπτά πριν κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς! (video)

Οι γόνιμες μέρες της γυναίκας όταν έχει ακανόνιστο κύκλο περιόδου (πίνακας)

Προσοχή στην διατροφή ακόμα και πριν την εγκυμοσύνη