ΥΓΕΙΑ

Δείτε γιατί δεν πρέπει να τρώτε στο γραφείο σας (βίντεο)

Επειδή μια επιφάνεια φαίνεται καθαρή, αυτό δε σημαίνει πως είναι κιόλας...

Δείτε γιατί δεν πρέπει να τρώτε στο γραφείο σας (βίντεο)

Ένα νέο, αποκαλυπτικό βίντεο από το βρετανικό οργανισμό Royal Society for Public Health δείχνει πόσο εύκολα μεταφέρονται οι παθογόνοι μικροοργανισμοί σε έναν εργασιακό χώρο και πώς φτάνουν στο γραφείο μας και σε καθετί που βρίσκεται επάνω σε αυτό.

Ένας μόλις εργαζόμενος που δεν πλένει τα χέρια του αφού χρησιμοποιήσει την κοινόχρηστη τουαλέτα είναι αρκετός για να γίνει το... κακό και να εξαπλωθούν τα μικρόβια σε πόρτες, πόμολα, πληκτρολόγια και προσωπικά είδη.

Όπως τονίζει στο βίντεο η καθηγήτρια Lisa Ackerley, κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να έρθουμε σε επαφή με χιλιάδες μικροοργανισμούς που φτάνουν στο γραφείο και στη συνέχεια στο στόμα μας όταν καταναλώνουμε το γεύμα μας.

Το πλύσιμο των χεριών και ο συστηματικός καθαρισμός του προσωπικού μας χώρου εντός ενός γραφείου είναι μέτρα απαραίτητα για κάθε εργαζόμενο. Ακόμη κι αν εμείς τηρούμε τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής, η αμέλεια εκ μέρους ενός συναδέλφου μπορεί να είναι τελικά η αιτία να εξαπλωθούν οι ιοί και τα βακτήρια εντός του εργασιακού χώρου.

Διαβάστε επίσης:

Πόσους ιούς φιλοξενούμε στο σώμα μας χωρίς να το ξέρουμε
Είναι πιο βρόμικο από την λεκάνη της τουαλέτας και το ακουμπάτε κάθε μέρα
Δε θα πιστεύετε που βρίσκονται τα περισσότερα μικρόβια στο σπίτι σας!