ΥΓΕΙΑ

Ο τετράλογος του τέλειου μασάζ!

Ένα μασάζ δεν είναι μόνο χαλαρωτικό. Διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος, προλαμβάνει τη χαλάρωση του δέρματος, καταπραΰνει την ημικρανία και τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου και ανακουφίζει του μύες έπειτα από τη γυμναστική.

Ο τετράλογος του τέλειου μασάζ!

Για καλύτερα αποτελέσματα, δείτε πώς θα το κάνετε σωστά.

Αρχικά, θα πρέπει να πειραματιστείτε με τη δύναμή σας. Οι άντρες γενικώς προτιμούν το πιο δυνατό μασάζ ενώ οι γυναίκες προτιμούν τις πιο απαλές κινήσεις. Μπορείτε να επιλέξετε ένα αρωματικό έλαιο για να διευκολύνεται την κίνηση των χεριών επάνω στο δέρμα.

Τέσσερις είναι οι βασικές τεχνικές που θα πρέπει να εφαρμόσετε:

- Τοποθετήστε τις δύο παλάμες παράλληλα στους ώμους και αφήστε τα χέρια να γλιστρήσουν προς τα κάτω στις δύο πλευρές της πλάτης και στους γλουτούς, ασκώντας την απαραίτητη πίεση. Ανεβείτε πάλι προς τα επάνω ως τον αυχένα, επάνω από τους ώμους, στα χέρια έως και τα ακροδάχτυλα. Επαναλάβετε την κίνηση τουλάχιστον έξι φορές.

- Τοποθετήστε και τα δύο χέρια επάνω στον ένα γοφό και προχωρήστε αργά προς τη σπονδυλική στήλη. Στη συνέχεια, μετακινήστε τα χέρια προς τη μέση και ξανά προς τη σπονδυλική στήλη. Μετά, τοποθετήστε τα χέρια στο θώρακα και μετακινήστε τα πάλι προς τη σπονδυλική στήλη. Επαναλάβετε τις κινήσεις και στις δύο πλευρές του σώματος.

- Εάν ζυμώνετε συχνά, η τρίτη τεχνική θα σας φανεί πολύ εύκολη! Σφίγγετε τις γροθιές σας και πιέζετε την πλάτη και τους γλουτούς. Χρησιμοποιήστε και τον αντίχειρα.

- Εναλλάσσετε την πρώτη με την τρίτη τεχνική κάνοντας αργές κινήσεις, αυτή τη φορά στα πόδια. Κινηθείτε από τους μηρούς προς τα πέλματα και ξανά προς τα επάνω.

Διαβάστε επίσης:

Τα 5 οφέλη του μασάζ στον οργανισμό που δεν γνωρίζατε!