ΥΓΕΙΑ

Πώς θα αυξήσετε τις πιθανότητες να κάνετε αγόρι

Τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα της μητέρας την περίοδο λίγο πριν τη σύλληψη φαίνεται πως επηρεάζουν τις πιθανότητες να φέρει στον κόσμο αγοράκι ή κοριτσάκι.

Πώς θα αυξήσετε τις πιθανότητες να κάνετε αγόρι

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Νορθουέστερν του Ιλινόι αφού ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν σε περισσότερες από 700.000 γυναίκες στις ΗΠΑ.

Στη μελέτη που δημοσιεύουν στην επιθεώρηση Biodemography And Social Biology, οι ερευνητές αναφέρουν πως όσες από τις γυναίκες παρέλειπαν το πρωινό την περίοδο λίγο πριν τη σύλληψη του παιδιού τους είχαν μόλις 45% πιθανότητες να κάνουν αγόρι, ενώ κανονικά οι πιθανότητες είναι 51%. Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, αυτό οφείλεται πιθανώς στα χαμηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα της μητέρας, παράγοντας που επηρεάζει περισσότερο τα αρσενικά έμβρυα απ' ό,τι τα θηλυκά.

Είχε παλαιότερα διαπιστωθεί πως σε περιόδους που χτυπούν καταστροφές σε μια περιοχή –π.χ. σεισμοί, πόλεμοι και πλημμύρες– γεννιούνται λιγότερα αγόρια παρά κορίτσια. Στόχος των ερευνητών ήταν να διαπιστώσουν εάν η παράλειψη του πρωινού γεύματος μπορεί να δημιουργήσει παρόμοιες συνθήκες καταπόνησης για το γυναικείο οργανισμό και τα παραπάνω αποτελέσματα δείχνουν ότι μάλλον η θεωρία αυτή ευσταθεί.

Διαβάστε επίσης:

Φύλο μωρού: Φαίνεται από το σχήμα της κοιλιάς;
Πότε φαίνεται το φύλο του μωρού στο υπερηχογράφημα
Φύλο μωρού: Πόσο αξιόπιστο είναι το υπερηχογράφημα;