ΥΓΕΙΑ

Δείτε πώς είναι οι ψείρες των γεννητικών οργάνων (βίντεο)

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε έναν 56χρονο Γάλλο, ο οποίος αντιμετώπιζε έντονη φαγούρα για διάστημα τριών μηνών, αλλά και τους γιατρούς που τον εξέτασαν.

Δείτε πώς είναι οι ψείρες των γεννητικών οργάνων (βίντεο)

Το περιστατικό που αντιμετώπισαν οι γιατροί στη Νίκαια της Νότιας Γαλλίας περιγράφεται αναλυτικά σε έκθεση που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine.

Ο ασθενής απευθύνθηκε στους γιατρούς λόγω της έντονης φαγούρας που αντιμετώπιζε και οι γιατροί εντόπισαν μικροσκοπικές μαύρες κουκκίδες μεταξύ των τριχών στην κοιλιά και την πυελική του χώρα. Με τη βοήθεια δερματοσκοπίου, ενός ειδικού εργαλείου που επιτρέπει την εξέταση των κατώτερων στιβάδων του δέρματος, οι γιατροί εντόπισαν τον «υπαίτιο» της φαγούρας, μία ψείρα του εφηβαίου κρυμμένη βαθιά κάτω από το δέρμα του 56χρονου.

bigstock Male Hands Covering Crotch 41066044

Σύμφωνα με την έκθεση των γιατρών, η ψείρα ήταν μικρότερη σε μέγεθος από τις ψείρες του τριχωτού της κεφαλής, είχε σχήμα σφαιρικό, τα πίσω πόδια της ήταν μεγάλης διαμέτρου και είχε επίσης μεγάλες δαγκάνες.

Οι γιατροί κατάφεραν μάλιστα να μεγεθύνουν την εικόνα και να καταγράψουν το παράσιτο σε βίντεο, στο οποίο βλέπουμε την ψείρα να κουνά τις κεραίες της.

{youtube}VfRCHXcLL_4{/youtube}

Το παράσιτο απομακρύνθηκε με επιτυχία με τη βοήθεια ειδικής κρέμας που περιείχε περμεθρίνη (φθειροκτόνο).

Οι ψείρες του εφηβαίου εξαπλώνονται κυρίως με τη σεξουαλική επαφή και δευτερευόντως με τη χρήση κοινής πετσέτας ή ρούχων.

Τα συμπτώματα που προκαλούν, όπως η φαγούρα, τα ίχνη αίματος στο δέρμα ή τα εσώρουχα και ένα είδος μαύρης «σκόνης» στα εσώρουχα, εκδηλώνονται συνήθως μετά από αρκετές εβδομάδες. Μπορεί επίσης να εμφανιστούν στο δέρμα μικροσκοπικές μελανές κηλίδες, οι οποίες οφείλονται στα τσιμπήματα του παρασίτου.

Διαβάστε επίσης:

Φαγούρα στα γυναικεία γεννητικά όργανα: Τι μπορεί να σημαίνει