ΥΓΕΙΑ

Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Οι μύκητες των γεννητικών οργάνων αντιμετωπίζονται χωρίς φάρμακα;

Ο Mikhail Varshavski ανακηρύχθηκε από το περιοδικό People ως ο πιο σέξι γιατρός!

Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Οι μύκητες των γεννητικών οργάνων αντιμετωπίζονται χωρίς φάρμακα;

Μεταξύ των εφημεριών στο νοσοκομείο του Νιου Τζέρσεϊ όπου κάνει την ειδικότητά του και των δραστηριοτήτων του ιδρύματος Limitless Tomorrow που έχει ιδρύσει με σκοπό την οικονομική ενίσχυση νέων, ο εμφανίσιμος γιατρός βρήκε λίγο χρόνο για να απαντήσει σε ένα σημαντικό ερώτημα σχετικά με τους μύκητες που μπορεί να αναπτυχθούν στα γυναικεία γεννητικά όργανα.

Σε συνεργασία με το Women’s Health, ο Mikhail Varshavski απαντά μέσα από βίντεο ερωτήσεις αναγνωστών σχετικά με διάφορα καθημερινά ζητήματα υγείας.

Η ερώτηση αυτής της εβδομάδας είναι: «Μπορεί η κολπική μυκητίαση να υποχωρήσει από μόνη της;»

Σύμφωνα με το γιατρό, η λοίμωξη από μύκητες στα γεννητικά όργανα μπορεί να υποχωρήσει αυτόματα, ιδιαίτερα εάν υποχωρήσει ο επιβαρυντικός παράγοντας που ευθύνεται γι’ αυτή. Για παράδειγμα, αρκετές γυναίκες εκδηλώνουν τα συμπτώματα της μυκητίασης λόγω υπερβολικής ανάπτυξης των μυκήτων κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου, συγκεκριμένα επειδή αλλάζει το pH στην περιοχή του κόλπου κατά τρόπο που ευνοεί την ανάπτυξη των μυκήτων.

Επίσης, η μυκητίαση των γεννητικών οργάνων μπορεί να προκύψει λόγω της λήψης αντιβιοτικών. Όταν λοιπόν ολοκληρώνεται η αγωγή, οι μύκητες είναι πιθανό να υποχωρήσουν από μόνοι τους.

Αυτό που επισημαίνει ο Δρ Varshavski είναι ότι η κολπική μυκητίαση προκαλεί έντονη δυσφορία και συμπτώματα (π.χ. φαγούρα, πόνο, τσούξιμο) που δεν χρειάζεται να ταλαιπωρούν την ασθενή. Αντιμετωπίζονται εύκολα με τη βοήθεια του κατάλληλου φαρμάκου ή ακόμη και με τη χρήση ειδικής κρέμας.

Τέλος, ο γιατρός υπογραμμίζει ότι σε περιπτώσεις ηλικιωμένων ασθενών, ασθενών με πολύ αδύναμο ανοσοποιητικό (ανοσοκαταστολή ή ανοσοεξασθένηση) κ.λπ. δεν αποκλείεται η μυκητίαση να εξαπλωθεί, προκαλώντας έντονους πόνους και ενοχλήσεις σε ολόκληρο το σώμα.

Επομένως, αν και υπάρχει πιθανότητα να υποχωρήσει αυτόματα η κολπική μυκητίαση, ο γιατρός δηλώνει ότι πάντοτε συνιστά την αξιολόγηση από ειδικό.

Δείτε κι αυτό:

Ο πιο σέξι γιατρός μάς λέει πώς να καθαρίσουμε σωστά τα αφτιά μας! (βίντεο)
Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Πρέπει να απευθυνθώ σε ειδικό για τις κρίσεις άγχους;
Αυτός είναι ο πιο σέξι γιατρός, σύμφωνα με το περιοδικό People (φωτογραφίες)