ΥΓΕΙΑ

24χρονη με καρκίνο του τραχήλου μιλά για τα συμπτώματα της νόσου

Η Χέδερ Κίτινγκ από το Τιπερέρι της Ιρλανδίας μοιράζεται την ιστορία της ώστε να μάθουν όλες οι νέες κοπέλες ποια είναι τα συμπτώματα του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

24χρονη με καρκίνο του τραχήλου μιλά για τα συμπτώματα της νόσου

Η κοπέλα διαγνώστηκε με καρκίνο του τραχήλου σε ηλικία μόλις 24 ετών. Το Εθνικό Πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου στην Ιρλανδία περιλαμβάνει τεστ Παπ για τις νέες κοπέλες από 25 ετών και άνω, οπότε η Χεδερ δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για δωρεάν εξέταση.

Για το λόγο αυτό, μέσα από μια δημοσίευση στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, μοιράζεται τα ανησυχητικά συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζουν όλες οι νέες κοπέλες.

heather cervical cancer 1 face
heather cervical cancer 2 face

Όταν η Χέδερ επισκέφτηκε πρώτη φορά το γιατρό της παραπονούμενη για αναίτια αιμορραγία μεταξύ των περιόδων της και μετά τη σεξουαλική επαφή, της είπε να επιστρέψει αφού κλείσει τα 25, αφού δεν είχε φτάσει ακόμη στην κατάλληλη ηλικία ώστε να έχει δικαίωμα για δωρεάν τεστ Παπ και επομένως δεν ανιχνεύτηκαν οι πρώιμες καρκινικές αλλοιώσεις στα κύτταρα του τραχήλου της. Τα συμπτώματα επέμειναν και εκδήλωσε αναιμία, οπότε επισκέφτηκε ειδικό, ο οποίος έδωσε τελικά διάγνωση για καρκίνο του τραχήλου.

Όπως δηλώνει η κοπέλα, δεν της είχε περάσει από το μυαλό ότι μπορεί να έχει καρκίνο.

3156ECE800000578 3452625 Alongside her message Heather shared images from inside the hosp a 6 1455806317411

Χρειάστηκε στη συνέχεια να υποβληθεί σε μαγνητική ώστε να διαπιστωθεί εάν ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί πέραν του τραχήλου. Ευτυχώς, η διάγνωση έγινε αρκετά νωρίς, πριν ο καρκίνος κάνει μετάσταση σε άλλο σημείο του σώματος. Τα κακοήθη κύτταρα αφαιρέθηκαν με χειρουργική επέμβαση και τέσσερις εβδομάδες αργότερα, οι γιατροί ενημέρωσαν τη Χέδερ ότι είναι και πάλι υγιής.

«Ήταν η πιο δραματική και συναισθηματικά επίπονη εμπειρία της ζωής μου. Κανείς δεν πρέπει να περνά κάτι τέτοιο», αναφέρει η δημοσίευση της κοπέλας στο Facebook.

Πιθανά συμπτώματα καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

- μη φυσιολογική αιμορραγία

- εκτενής αιμορραγία στην περίοδο ή περίοδος που διαρκεί πολλές ημέρες

- αιμορραγία μεταξύ των περιόδων ή μετά το σεξ

- αιμορραγία μετά την εμμηνόπαυση

- δύσοσμα κολπικά υγρά

- πόνος ή δυσφορία στην περιοχή της πυέλου κατά τη διάρκεια του σεξ

Διαβάστε επίσης:

Τα συμπτώματα των γυναικολογικών καρκίνων (γράφημα)

Ποιος είναι ο πιο «ύπουλος» γυναικολογικός καρκίνος

Οι 6 «μεταδοτικοί» τύποι καρκίνου