ΥΓΕΙΑ

Ποια είναι η καλύτερη ηλικία να κάνει η γυναίκα παιδί

Οι γυναίκες σήμερα είναι εξίσου όμορφες στα 20, στα 30 και στα 40, αφού έχουν στη διάθεσή τους λιγότερο ή περισσότερο επεμβατικές μεθόδους περιποίησης, από τις αντιγηραντικές κρέμες μέχρι το μπότοξ.

Ποια είναι η καλύτερη ηλικία να κάνει η γυναίκα παιδί

Ωστόσο, η γυναικολόγος και ειδικός σε θέματα γονιμότητας Δρ Τζίλιαν Λόκγουντ επισημαίνει ότι όσο νέα κι αν φαίνεται εξωτερικά μια γυναίκα, δεν μπορεί να κάνει μπότοξ στις ωοθήκες της!

bigstock Beauty Pregnant Woman 108647837

Η Λόκγουντ θεωρεί ότι η καλύτερη ηλικία για να γίνει μια γυναίκα μητέρα είναι γύρω στα 25, όταν η γονιμότητά της είναι αρκετά αυξημένη και ο κίνδυνος αποβολής και γενετικών διαταραχών αρκετά μικρός.

Μιλώντας στο Φεστιβάλ Επιστημών του Τσέλτεναμ, σε ομιλία με τίτλο «Η Ωρολογιακή Βόμβα της Γονιμότητας», η Λόκγουντ ανέφερε ότι οι πιέσεις που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα (σπουδές, καριέρα κ.λπ.) πολλές φορές την αναγκάζουν να καθυστερήσει τη μητρότητα.

«Αρκετές γυναίκες που μόλις έχουν μπει στα 40 πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ένα παιδί χωρίς δυσκολία ή καθυστέρηση επειδή μοιάζουν και νιώθουν νέες» αναφέρει η ειδικός «όμως διαπιστώνουν στην πορεία ότι οι πιθανότητες να επιτύχουν τη σύλληψη με φυσικό τρόπο είναι περίπου 5%, ενώ οι πιθανότητες αποβολής περίπου 40%».

«Η γυναίκα λοιπόν είναι λαμπερή και νέα εξωτερικά, όμως οι ωοθήκες της γνωρίζουν τι γράφει το πιστοποιητικό γέννησής τους!»

Διαβάστε επίσης:

Βρείτε ποιες είναι οι γόνιμες μέρες σας (πίνακας)

Εγκυμοσύνη μετά τα 35: Για ποια προβλήματα υγείας αυξάνει τις πιθανότητες