ΥΓΕΙΑ

Ο Μίκυ και ο Γκούφη στο Διαβητικό Χωριό

Ο Μίκυ, ο Γκούφη και η Κοκό θα βρεθούν στο Διαβητικό Χωριόγια να παίξουν και να διαβάσουν παραμύθια στα παιδιά!
Ο Μίκυ και ο Γκούφη στο Διαβητικό Χωριό

Ο Μίκυ, ο Γκούφη και η Κοκό θα βρεθούν στο Διαβητικό Χωριόγια να παίξουν και να διαβάσουν παραμύθια στα παιδιά!

Στο πλαίσιο του «Διαβητικού Χωριού» της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, που φέτοςθα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη στις 16 και 17Νοεμβρίου θα υπάρχει αφήγηση παραμυθιού για παιδιά με γνωστούς ήρωες της Disneyόπως ο Μίκυ Μάους, o Γκούφη και η Κόκο, η διασκεδαστική και αξιαγάπητημαϊμουδίτσα που έχει διαβήτη τύπου 1.

Οι παιδικοί ήρωες θα είναι στον παιδότοπο του ΔιαβητικούΧωριού την Κυριακή 12.00 – 13.00 .

Η Lilly Diabetes και η Disney Publishing Worldwide ( DPW )ανακοίνωσαν τον Σεπτέμβριο του 2013 την παγκόσμια επέκταση της καινοτόμουσυνεργασία τους μέσω της οποίας το πρόγραμμα θα επεκταθεί και στην Ελλάδα, μετάτην επιτυχία που συνάντησε η πρωτοβουλία αυτή στις ΗΠΑ, από το 2011 πουξεκίνησε.

Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει μελετημέναεκπαιδευτικά υλικά στις οικογένειες των παιδιών με διαβήτη τύπου 1. Σε αυτάπεριλαμβάνεται μια σειρά από εξειδικευμένα βιβλία τα οποία δημιούργησαν απόκοινού η Lilly Diabetes και η DPW για παιδιά που έχουν διαγνωστεί με διαβήτητύπου 1 και βρίσκονται σε διάφορες ηλικίες και στάδια ανάπτυξης. Τα βιβλία διατίθενταιαρχικά σε 18 χώρες. Στην Ελλάδα διατίθενται από την Φαρμασέρβ – Λίλλυ Α.Ε.Β.Εκαι διανέμονται από επιστήμονες υγείας.

Στόχος της Lilly Diabetes είναι να προσφέρει ασφάλεια,υγεία, άνεση, αλλά και λίγη μαγεία στα παιδιά σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταίαδύο χρόνια διαπιστώθηκε η θετική επίδραση που είχε η συνεργασία της LillyDiabetes με την Disney στις οικογένειες που ζουν με το διαβήτη τύπου 1 στις ΗΠΑκαι είναι εξαιρετικά σημαντικό που το πρόγραμμα αυτό θα επεκταθεί παγκοσμίως.