ΥΓΕΙΑ

Ενα «χωριό» αφιερωμένο στους διαβητικούς στην Θεσσαλονίκη

 Ένα διαφορετικό  χωριό, αφιερωμένο στους διαβητικούς της χώρας,άνοιξε τις πόρτες του σήμερα στην πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη, και θαδέχεται επισκέψεις μέχρι αύριο Κυριακή.

Ενα «χωριό» αφιερωμένο στους διαβητικούς στην Θεσσαλονίκη

Ένα διαφορετικό χωριό, αφιερωμένο στους διαβητικούς της χώρας,άνοιξε τις πόρτες του σήμερα στην πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη, και θαδέχεται επισκέψεις μέχρι αύριο Κυριακή.

Το «Διαβητικό Χωριό» θα ζωντανέψει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και οι...κάτοικοί του- ειδικοί επιστήμονες θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για το τιείναι η μάστιγα του σακχαρώδη διαβήτη, πώς μπορεί να προληφθεί αλλά και πώςμπορεί να ζήσει κανείς μαζί του πιο ευχάριστα.

Το «Διαβητικό Χωριό» των ασθενών με διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) θα είναιγεμάτο από γόνιμη εκπαίδευση αλλά και πολλές διαδραστικές ενέργειες για δύοολόκληρες ημέρες.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, θα υπάρξουν συνεδρίες εκπαίδευσης(ατόμων με διαβήτη) ασθενών στους 'Χάρτες Συζήτησης' για το Διαβήτη.

Τα εκπαιδευτικά εργαλεία 'Χάρτες Συζήτησης' - Μαθαίνοντας το Διαβήτηχρησιμοποιούν εικόνες, ερωτήσεις, δεδομένα και πληροφορίες, προκειμένου ναπαρέχουν διασκεδαστική και συμμετοχική εμπειρία εκμάθησης στα άτομα με διαβήτη.Ωθούν τα άτομα με διαβήτη να συμμετέχουν σε μια ουσιαστική λεκτική και οπτικήεκπαιδευτική εμπειρία, η οποία τα βοηθά να κατανοήσουν σε βάθος τις πληροφορίεςπου τους αφορούν.


Οι 'Χάρτες Συζήτησης' προορίζονται για χρήση σε μικρές ομάδες (3-9 ατόμων),προσφέρουν το πλαίσιο για δυναμική, ομαδική συζήτηση και συμβάλλουν σεδιαδικασία εκμάθησης που εμπνέει τους συμμετέχοντες να πάρουν στα χέρια τους τηφροντίδα της υγείας τους, πάντοτε σε συνεργασία και σύμφωνα με τις υποδείξειςτου θεράποντα ιατρού τους.