ΥΓΕΙΑ

Η Pfizer στηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Την  Παγκόσμια Ημέρα κατά τουΚαρκίνου 2014 στις 4 Φεβρουαρίου, στηρίζει η φαρμακευτική Pfizer, η οποία εφέτος έχει θέμα: «Καταρρίπτουμε τουςμύθους» και επικεντρώνεται στην απομυθοποίηση τωνπροκαταλήψεων και των  παρανοήσεων πουσχετίζονται με τον καρκίνο
Η Pfizer στηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Την Παγκόσμια Ημέρα κατά τουΚαρκίνου 2014 στις 4 Φεβρουαρίου, στηρίζει η φαρμακευτική Pfizer, η οποία εφέτος έχει θέμα: «Καταρρίπτουμε τουςμύθους» και επικεντρώνεται στην απομυθοποίηση τωνπροκαταλήψεων και των παρανοήσεων πουσχετίζονται με τον καρκίνο.

Όπως αναφέρει ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου, Διευθυντής τουΟγκολογικού Τμήματος της Pfizer Hellas «ΗPfizer είναι πολύ υπερήφανη που στηρίζει την Παγκόσμια αυτή Ημέρα, η οποίαλειτουργεί ως υπενθύμισηγια το ότι μπορούμε όλοι να αναλάβουμε δράση για να καταρρίψουμε τους μύθους καιτις προκαταλήψεις σχετικά με τον καρκίνο και να συνεργαστούμε για να μειώσουμε τοκοινωνικό και οικονομικό φορτίο που προκαλεί. Οι φαρμακευτικές εταιρείες μπορούν να διαδραματίσουνένα σημαντικό ρόλο στη διεύρυνση της ευαισθητοποίησης του κοινού για τονκαρκίνο και στην εξάλειψη του στίγματοςκαι της παραπληροφόρησης που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη νόσο. Στην Ελλάδα στηρίζουμε την Παγκόσμια Ημέρα κατάτου Καρκίνου με πλήθος εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών που στοχεύουν ακριβώς σεαυτήν την κατεύθυνση».

Από την πλευρά της, η κυρία ΔέσποιναΘωμαΐδου, Υπεύθυνη Ιατρικών Υποθέσεων για την Ογκολογία της Pfizer Hellas αναφέρει: «H δέσμευση της Pfizer στην ογκολογία αφορά την έρευνα καιανάπτυξη καινοτόμων θεραπευτικών προσεγγίσεων για τη βελτίωση των προοπτικώντων ασθενών με καρκίνο. Η Pfizer εστιάζει τις προσπάθειές της στην ταυτοποίησηκαι μετατροπή των πιο υποσχόμενων επιστημονικών καινοτομιών σε κλινική εφαρμογήγια τους ασθενείς με διάφορους τύπους καρκίνου. Σε συνεργασία με ακαδημαϊκάιδρύματα, ανεξάρτητους ερευνητές, συνεργατικές ομάδες και τις αρχές υγείας, ηPfizer αγωνίζεται για την αντιμετώπιση του καρκίνου με καινοτόμα φαρμακευτικάσκευάσματα, ώστε να παρέχει την κατάλληλη θεραπεία, για κάθε ασθενή, τηνκατάλληλη χρονική στιγμή».

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου έχειως αποστολή να ενώσει τον κόσμο στον αγώνα για την καταπολέμηση της νόσου καιαποτελεί μια πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Κατά του Καρκίνου (UICC) για τηναύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη νόσο, την ενημέρωση του κοινού καιτην παρότρυνση των κυβερνήσεων να αναλάβουν δράση.