ΥΓΕΙΑ

Οι εναλλακτικές θεραπείες για αϋπνία, ναυτία και υπέρταση που συνιστά ο ειδικός!

Ο Edzard Ernst είναι ο πιο αυστηρός κριτής της Εναλλακτικής και της Συμπληρωματικής Ιατρικής, καθώς έχει αφιερώσει ολόκληρες δεκαετίες της ζωής του καταρρίπτοντας μύθους που αφορούν σε διάφορα γιατροσόφια.

Οι εναλλακτικές θεραπείες για αϋπνία, ναυτία και υπέρταση που συνιστά ο ειδικός!

Ο ίδιος είναι ο πρώτος που απέκτησε έδρα καθηγητή Συμπληρωματικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ. Στο νέο του βιβλίο με τίτλο Ένας Επιστήμονας στη Χώρα των Θαυμάτων, παρουσιάζει τις εναλλακτικές θεραπείες που πράγματι έχουν αποτέλεσμα.

Δείτε μερικές από αυτές.

- Για την αϋπνία: μελατονίνη

Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη που παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του φυσιολογικού κύκλου του ύπνου μας, καθώς ενεργοποιεί χημικούς υποδοχείς στον εγκέφαλο και προωθεί τη χαλάρωση. Σύμφωνα με τον Edzard Ernst, η λήψη μελατονίνης πράγματι βοηθά να ρυθμιστεί το εσωτερικό ρολόι του οργανισμού και να αντιμετωπιστεί η αϋπνία.

- Για την υπέρταση: συνένζυμο Q10

Το συνένζυμο Q10 είναι μια σύνθετη ουσία που βρίσκεται σε κάθε κύτταρο του ανθρώπινου οργανισμού. Η έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει στην υπέρταση, την καρδιακή ανεπάρκεια και τους πόνους στο στήθος. Κλινικές μελέτες έχουν καταδείξει ότι η ενίσχυση των αποθεμάτων Q10 βοηθά στη διαχείριση της υπέρτασης.

- Για τη ναυτία: βελονισμός

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας στην Αυστραλία και περιελάμβανε 600 εγκύους κατέδειξε ότι 20 λεπτά βελονισμού την εβδομάδα, με σημεία εστίασης τα χέρια ή την κοιλιά, μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ναυτίας. Όπως αναφέρει ο Edzard Ernst, μία από τις θεωρίες που υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα του βελονισμού είναι ότι ενεργοποιεί την παραγωγή ευεργετικών χημικών ουσιών, με αποτέλεσμα να υποχωρεί η ναυτία.

Ο ειδικός τονίζει ότι πάντα πρέπει να συμβουλευόμαστε το γιατρό μας πριν δοκιμάσουμε μια θεραπεία για ένα πρόβλημα υγείας ή οποιαδήποτε ενόχληση.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε τα 10 πιο ανορθόδοξα γιατροσόφια στην Ιστορία!
Πονόδοντος: 7 γιατροσόφια ανάγκης μέχρι να πάτε στον οδοντίατρο
Τα 5 πιο παράξενα γιατροσόφια απ' όλο τον κόσμο!