ΥΓΕΙΑ

Το καλοκαιρινό φρούτο που αναστέλλει τη μετάσταση του καρκίνου του μαστού

Υπολογίζεται ότι ο ένας στους δέκα πάσχοντες από καρκίνο μαθαίνει πως η νόσος του είναι μεταστατική και έχει εξαπλωθεί στα οστά του.

Το καλοκαιρινό φρούτο που αναστέλλει τη μετάσταση του καρκίνου του μαστού

Οι καρκίνοι που συχνότερα οδηγούν στις οστικές μεταστάσεις είναι κυρίως αυτοί του μαστού, του προστάτη και των πνευμόνων και ακολουθούν οι καρκίνοι του νεφρού και του θυρεοειδούς.

Έρευνα έδειξε ότι το εκχύλισμα ενός καλοκαιρινού φρούτου μπορεί να αναστείλει τη μετάσταση του καρκίνου του μαστού στα ποντίκια.

bigstock Ripe Sweet Peach Fruits Growin 98535062

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι οι πολυφαινόλες που περιέχονται στο εκχύλισμα του ροδάκινου είναι υπεύθυνες για την αναστολή της μετάστασης του καρκίνου του μαστού.

«Καρκινικά κύτταρα, από έναν επιθετικό τύπο καρκίνου του μαστού εμφυτεύτηκαν κάτω από το δέρμα ποντικιών και παρατηρήσαμε αναστολή στη μετάσταση όταν τα ποντίκια κατανάλωναν το εκχύλισμα του ροδάκινου», είπε ο Δρ. Luis Cisneros-Zevallos, επιστήμονας διατροφής και ερευνητής στο ερευνητικό ινστιτούτο AgriLife του Τέξας, επισημαίνοντας ότι η αντίστοιχη δόση που θα χρειαζόταν για να υπάρχουν αποτελέσματα στους ανθρώπους ανέρχεται σε περίπου 3 ροδάκινα τη ημέρα.

O καρκίνος του μαστού στις δυτικές κοινωνίες είναι η πιο συνηθισμένη κακοήθης ασθένεια για τις γυναίκες. Επιπλέον, οι περισσότερες επιπλοκές καθώς και η θνησιμότητα έχουν να κάνουν με τη μετάσταση της νόσου.

Προηγούμενη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πολυφαινόλες από τα ροδάκινα και τα δαμάσκηνα σκοτώνουν επιλεκτικά τα καρκινικά κύτταρα του μαστού και όχι τα υγιή.

Διαβάστε επίσης:

Η βιταμίνη που προστατεύει την όραση

Καρκίνος μαστού: Η διατροφή που αποτρέπει την επανεμφάνιση της νόσου

Καρκίνος μαστού & κιλά: Ποιες γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο